Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Exekutoři u vás doma? I za špatné parkování!

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: rvs - 
20. ledna 2010
16:59

Snad každý řidič to zná. Stačí jen špatně zaparkovat před obchodem a při návratu na nás čeká železná botička, barevně svítící na kole našeho auta.

Přivolaní strážníci vypíší pokutový bloček a jede se dál. Málokdo ale tuší, že nám kvůli této 'drobnosti' mohou zanedlouho na dveře zaklepat exekutoři a začít si sepisovat náš majetek.

A stačí k tomu málo. Uloženou pokutu máme možnost zaplatit buď na místě, nebo do patnácti dnů složenkou. Pokud ale na její zaplacení zapomeneme, může město případ předat exekutorům. A my, aniž bychom o tom věděli, máme zaděláno na pořádný problém. Záleží totiž jen na dobré vůli městského úřadu, pošle-li nám upomínku předtím, než nás vydá 'do spárů' exekučního řízení.

Městská policie při vymáhání pokut využívá zrychleného, tzv. blokového řízení, které jí umožňuje zákon. Žádný soud, žádné průtahy, žádné zbytečné papírování. K zahájení exekuce postačí jen útržek pokutového bločku. "Podpisem na pokutovém bloku od policie se vzdáváte možnosti odvolání a rozhodnutí se stává pravomocným. Obec pak předává případ spolu s dokladem rovnou exekutorům, a to bez soudního projednání," dodává mluvčí.

Uložená pokuta za pár stovek vás tak může stát i několik tisíc. Podle městské policie přijde například nezaplacená pokuta ve výši 300 korun provinilce po připočtení všech navýšení na 7000 korun. Pořádně drahé parkování, co říkáte?

palko1961 ( 22. ledna 2010 12:41 )

Jsem zvedav, jestli se nekdy doctu, ze nekdo nejakeho exekutora sejmul. To bych si asi koupil nejakou dobrou lahvinku a trochu to oslavil.

milda34 ( 20. ledna 2010 23:02 )

Drobku, diky za kritiku, pripojuji se i ja BEZ diakritiky, protoze ji na klavesnici proste nemam (za to dekuji tomu, ze neziju v Cechach). Ale abys tomu castecne rozumel i ty, delam alespon za carkou mezeru, tak jak se slusi a patri. A jsem si jist, ze ty mezernik na klavesnici mas Takze si dopln MEZERY a pak budes dokonalej A az budes dokonalej, tak muzes zacit kritizovat. Moc hezky, ze umis anglicky a rusky, uz min hezky, ze ti dela problemy cestina bez diakritiky a neumis delat mezery, a uz vubec ne hezky, ze ses ani trochu nezamyslel, proc nekteri pisi bez ni. Pokud ti dela problemy zamyslet se, je mi to lito, ja osobne jsem i bez diakritiky rozumel bez problemu P.S. souhlas s krakonosem500 - taky uz snad vidim jen ty komunisty))

drobek ( 20. ledna 2010 22:14 )

zkuste vy dva psát s háčky a čárkami,čeština je obsahuje,říká se tomu diakritika je to čitelnější a srozumitelné.Kdo neumí,může english,taky rozumíme,i po rusky možno

anasyi ( 20. ledna 2010 16:42 )

a kdo si na ne ma posvitit,mafian na mafiana?Tunelar na tunelare?

komarius ( 20. ledna 2010 14:42 )

A dlužníky posílat na nucené práce,hlupáčku!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání