Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Neměl jsem s ČEZ ani smlouvu, ale radši jsem zaplatil

Lumír Kovář se po drsném výslechu přiznal k dluhu
Lumír Kovář se po drsném výslechu přiznal k dluhu  (Autor: Pavel Ryšlink)
Autor: rys - 
7. února 2010
14:21

Lumír Kovář (46) z Benešova si v roce 1996 pronajal v horách chaloupku. S ČEZ neměl žádnou smlouvu. Tu měl uzavřenou s majitelkou stavení, které řádně platil. Komando elektrikářů ale vyrukovalo na něj. Bál se exekuce a radši zaplatil.

„Přijeli, odstřihli elektroměr, že je to černý odběr. Řekl jsem jim, že nejsem majitel objektu. Řekli, že to nevadí, že ať jen podepíšu, že tam byli a uznávám, že je tam dluh,“ vzpomíná Lumír Kovář.

2. V domě vytahují nabitou pistoli - S kluky jede komando do dvou polorozbořených domů. Šéf kontrolorů Vaniš má v rukou pistoli, kterou za chvíli schová. Zamčené dveře se pak snaží vypáčit nožem. 2. V domě vytahují nabitou pistoli - S kluky jede komando do dvou polorozbořených domů. Šéf kontrolorů Vaniš má v rukou pistoli, kterou za chvíli schová. Zamčené dveře se pak snaží vypáčit nožem. | video PČR
Zákazníci ČEZ: Komando nás zavíralo v místnosti bez klik. >> Více čtěte ZDE

Tomu, že podepsal, se ovšem nelze divit. „Představte si situaci, kdy jeden v uniformě se ptá, dva zapisují a čtvrtý muž vám z blízka svítí kamerou do obličeje. Nakonec jsem podlehl,“ vysvětlil Kovář a dodal: „Ráno jsem volal do ČEZ, že všechno je jinak. O týden později už jsem seděl před Vanišem. Křičel, že jsem lhář a zloděj. Nakonec mě to stálo 350 tisíc, jinak mi hrozila exekuce,“ dodal Kovář.

swess ( 8. února 2010 12:40 )

To dneska vím, také už si budu do konce života dávat pozor, co podepisuji. Ale tehdy jsem si myslel, že jsou hlupáci oni, když chtějí abych něco podepsal, přestože pro ně nejsem smluvní partner, se kterým by měli jednat a byl jsem přesvědčen, že podpis, který na mne vymohli je neplatný. Je to největší omyl, kterého jsem se v životě dopustil ...a doufám, že i varování pro všechny stejně důvěřivé pitomce, jako jsem já, kteří si můj příběh přečtou.

swess ( 8. února 2010 12:32 )

Na televizi bych se jít dívat nemohl, protože odpojili domek od elektřiny. V tu chvíli jsem si nejen neposvítil, neuvařil, ale nepustil ani vodu a nespláchl na WC, protože čerpadlo ve studni bylo na elektřinu. Volal jsem z místa majitelce, aby přijela, ale ta něměla čas a poprosila mne, abych to vyřídil. Dobrovolně jsem s NTZ tedy odjel na jednání, v dobré víře, že se vše vysvětlí a vyřeší, protože v domě bez elektřiny se v tu chvíli nedalo bydlet. Co bude následovat a jak všechno skončí by mne nikdy ani ve zlém snu nenapadlo.

swess ( 8. února 2010 11:38 )

Agente700, je to můj příběh, tak dovol, abych ti odpověděl. Pokud jde o smluvní vztahy, tak máš úplnou pravdu a mělo by to tak být. V našem státě ale platí jiná pravidla, když se to týká ČEZu. Komando NTZ se mi vysmálo, když jsem je na tuto skutečnost upozorňoval, ministerstva, ombudsman, ERÚ i SEI od toho daly ruce pryč, když jsem jim následně psal, záměrně to ignoroval i podplacený rozhodčí soudce, který mne odsoudil k zaplacení. Pro Blesk je to určitě jedna z mnoha senzací, z toho, co jsem jim řekl si vybrali pár vět a přiznám se, že ani mě se nelíbí, jak je poskládali. Ale směšná pohádka to rozhodně není a rozumný člověk by se měl spíš zamyslet v čem to žijeme a co bysme s tím měli udělat, než aby se smál bezpráví, které se těm lumpům toleruje. Jestli máš zájem, přečti si o několik řádků níže můj příspěvek, kterým jsem odpovídal Yardovi, nebo ti mohu odpovědět na všechno, co tě ještě zajímalo, nebo co nechápeš.

swess ( 8. února 2010 11:22 )

Guppy, dneska už bych reagoval tak, jak píšeš. I když by mě asi zastřelili, protože mají speciální bojový výcvik, jak jsi jistě četl. Ale tehdy se to odehrálo tak rychle, že mi vůbec nestačilo dojít, co se to vlastně děje. Ale jak jsem zjistil, těžko se to vysvětluje někomu, kdo nemá stejnou zkušenost jako já a ostatní stovky lidí, kteří s NTZ přišli do styku.

henryj ( 8. února 2010 08:07 )

Vás překvapuje,že ČEZ si dělá co chce?!Politici a vysocí státní úředníci jsou svézéní s ČEZem,vždyť v dozorčí radě sedí a předsedá ji hlavní ekonom ODS p.KOCOUREK. Topolánek a Roman ,zase byli viděni v Toskánsku spolu,tak se nedivme,že si tady mnoho takovýchto machrů dělá co chce!!!!

Zobrazit celou diskusi