Řekl to majitel společnosti Chedli ben Sadok. Druhý spoj odletěl na tuniský ostrov Džerba ve 03:10 s téměř tříhodinovým zpožděním.

První letadlo společnosti SkyEurope se 129 turisty z Tunisu se vrátilo zpět do ČR v 06:15 do Brna. Druhé letadlo společnosti Seagle Air z Džerby se 133 turisty přiletělo do Brna v 09:10 a pokračuje do Ostravy.

Na odlet do Tuniska od soboty v Brně a Ostravě čekalo 319 turistů. Komplikace firmě nastaly zřejmě z organizačních důvodů. Zástupci společnosti vyloučili, že by firma byla ve finančních potížích. "Letadla jsou objednaná, zaplacená," uvedl ben Sadok.

Někteří klienti se po průtazích rozhodli se Sunny Days na dovolenou neodcestovat. Zda bude CK vracet plnou cenu, nebo jen část, ředitel moravských poboček Sunny Days Kamal Jabeur zatím nesdělil. Podle něj o tom rozhodne vedení firmy v Praze. Ostatní by od cestovní kanceláře měli dostat náhradu. "Za chybějící nocleh ze soboty na neděli bylo všem nabídnuto poskytnutí kompenzace dvakrát až třikrát tolik," uvedla Romana Jurášová z CK Sunny Days. Lidé, kterých se to týká, si tak mohou zdarma prodloužit pobyt z osmi dní na deset, u delších turnusů z 11 na 13.