Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Putinovo letadlo je jako nedobytná pevnost: Prezident může na zlatém záchodě odpálit jadernou hlavici

Autor: rix - 
24. března 2022
05:00

Záchody ze zlata, antiraketové lasery nebo tlačítka na odpálení jaderných hlavic. To je jen pár z mnoha vymožeností, kterými disponuje „Putin Force One“. Putinův letecký palác Iljušin Il-96 má cenu jedenácti a půl miliardy korun. 

Kdyby chtěl, odpálil by jadernou hlavici, zatímco by seděl na zlatém záchodě. Takovými možnostmi letoun disponuje. Putin si na okázalost pořádně potrpí. A co víc, takové letouny má rovnou dva. Důvod je prostý. V jednom sedí ruský vládce a druhé slouží pro zmatení možných narušitelů.

Pokud by si chtěl Vladimir Putin poměřovat svou chloubu s americkým prezidentem Joem Bidenem, zvítězil by. Jeho letoun měří v rozpětí šedesát metrů, a to je víc, než americký Boeing 747. Nejvyšší rychlost, jakou může dosáhnout, je devět set kilometrů v hodině. 

Putinovo letadlo je také vybaveno nejmodernějšími bezpečnostními doplňky. Patří mezi ně antiraketové lasery, ochrana proti radiaci a přístroje pro elektronický boj schopné rušit komunikaci. Vnitřky letadla jsou zdobeny zlatými drahokamy a samotná toaleta má masivní zlaté umyvadlo a zlatý bidet.

Netřeba dodávat to, že z letounu může Putin vyvolat jaderný konflikt. Jedná se o luxusní kancelář přímo ve vzduchu, odkud může spolehlivě řídit svou zemi nebo invazi na Ukrajinu, informoval deník Daily Star.

08:37
Dnes

Ruské ostřelování téměř dvou desítek obcí v Chersonské oblasti a také samotného Chersonu si vyžádalo tři zraněné, uvedl na Telegramu šéf oblastní správy Oleksandr Prokudin. Ruská armáda zasáhla obytné čtvrti, konkrétně poškodila dvě výškové budovy, osm soukromých domů, vysokoškolské zařízení a objekt kritické energetické infrastruktury.

07:45
Dnes

Ruský dronový útok v noci na dnešek těžce poškodil hotel v jihoukrajinském městě Mykolajivu, oznámil na sociální síti šéf správy stejnojmenné oblasti Vitalij Kim. Rekreační objekt začal hořet, zprávy o zraněných či obětech nyní nejsou.

07:00
Dnes

Společnost MTS, která je největším mobilním operátorem v Rusku, zahraničním investorům nabízí, že od nich koupí své akcie, ovšem se slevou kolem 69 procent. Oznámila to v tiskové zprávě. Zahraniční akcionáři by tak měli šanci dostat se alespoň ke zlomku svých peněz, které mají v Rusku už asi dva roky blokovány kvůli západním sankcím.

Zobrazit celý online

Video  Vladimir Vladimirovič Putin  - Videohub
Video se připravuje ...

Video se připravuje ...
Další videa