Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Putinovo letadlo je jako nedobytná pevnost: Prezident může na zlatém záchodě odpálit jadernou hlavici

Autor: rix - 
24. března 2022
05:00

Záchody ze zlata, antiraketové lasery nebo tlačítka na odpálení jaderných hlavic. To je jen pár z mnoha vymožeností, kterými disponuje „Putin Force One“. Putinův letecký palác Iljušin Il-96 má cenu jedenácti a půl miliardy korun. 

Kdyby chtěl, odpálil by jadernou hlavici, zatímco by seděl na zlatém záchodě. Takovými možnostmi letoun disponuje. Putin si na okázalost pořádně potrpí. A co víc, takové letouny má rovnou dva. Důvod je prostý. V jednom sedí ruský vládce a druhé slouží pro zmatení možných narušitelů.

Pokud by si chtěl Vladimir Putin poměřovat svou chloubu s americkým prezidentem Joem Bidenem, zvítězil by. Jeho letoun měří v rozpětí šedesát metrů, a to je víc, než americký Boeing 747. Nejvyšší rychlost, jakou může dosáhnout, je devět set kilometrů v hodině. 

Putinovo letadlo je také vybaveno nejmodernějšími bezpečnostními doplňky. Patří mezi ně antiraketové lasery, ochrana proti radiaci a přístroje pro elektronický boj schopné rušit komunikaci. Vnitřky letadla jsou zdobeny zlatými drahokamy a samotná toaleta má masivní zlaté umyvadlo a zlatý bidet.

Netřeba dodávat to, že z letounu může Putin vyvolat jaderný konflikt. Jedná se o luxusní kancelář přímo ve vzduchu, odkud může spolehlivě řídit svou zemi nebo invazi na Ukrajinu, informoval deník Daily Star.

13:57
Dnes

Zdraví ruského ochránce lidských práv Olega Orlova, který je ve vězení za kritiku ruského vedení kvůli invazi na Ukrajinu, se zhoršuje, uvedla nevládní organizace Memorial, k jejímuž vedení 70letý aktivista patří. Ruské vězeňské orgány obvinila z nelidského zacházení.

Orlova ruský soud v únoru odsoudil ke 2,5 roku vězení za protiválečný článek, ve kterém označil režim ruského prezidenta Vladimira Putina za fašistický. Proti rozsudku se obránce lidských práv odvolal.

Orlovův zdravotní stav se zhoršuje kvůli vězeňské stravě, která se skládá ze „suchých přídělů“ zalitých horkou vodou, uvedl dnes Memorial. Na základě nařízení soudce musí Orlov také každý den cestovat mezi vazební věznicí a soudem, aby se seznámil s materiály pro odvolání. Ruské úřady mu navíc znemožňují pravidelný a diskrétní přístup k právnímu zástupci, dodala organizace.

13:22
Dnes

Ruský útok na vodní elektrárnu Dněpr 22. března způsobil škodu na životním prostředí ve výši nejméně 3,5 milionu dolarů (82 milionů Kč), i když se očekává, že se tato částka zvýší, uvedl ukrajinský ministr životního prostředí a přírodních zdrojů Ruslan Strilec podle listu The Kyiv Independent.

12:43
Dnes

Polská kontrarozvědka ABW vyšetřuje činnost proruské špionážní sítě zaměřené proti členským státům a orgánům Evropské unie. Dnes to podle portálu Onet.pl oznámil Jacek Dobrzyński, mluvčí vládního koordinátora tajných služeb. Polsko při vyšetřování spolupracuje s Českem. Členové sítě podle Varšavy chtěli uspořádat v EU proruské iniciativy a mediální kampaně s cílem prosazovat oficiální ruskou zahraniční politiku.

Zobrazit celý online

Video  Vladimir Vladimirovič Putin  - Videohub
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Video se připravuje ...
Další videa