Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Po vážné nehodě je člen skupiny Ztohoven v kómatu. Má těhotnou přítelkyni

Autor: zzu - 
11. května 2017
18:50

Pověsili Miloši Zemanovi na Hrad rudé trenýrky, teď jeden z nich bojuje o život. Řeč je o členech skupiny Ztohoven, kteří dostali za svůj hradní výstup u soudu před měsícem podmínky a peněžité tresty. Jeden z tria Filip Crhák, Matěj Hájek a David Hons je teď podle zdroje blízkého skupině po nehodě na motorce ve vážném stavu na jednotce intenzivní péče. Má přitom těhotnou přítelkyni.

Zdroj Blesk.cz uvedl, že člen skupiny prodělal před čtrnácti dny těžkou nehodu na motorce. On ani nikdo další ale nechtěli upřesnit, o koho z trojice se jedná.

Filip Crhák, Matěj Hájek a David Hons na Pražský hrad vnikli na podzim 2015, využili lešení a vyměnili tu prezidentskou standartu za červené trenýrky. Způsobili tak škodu v řádu desítek tisíc a vyvolali bouři mezi příznivci Miloše Zemana v čele s mluvčím Jiřím Ovčáčkem.

Soud řešil jejich skutek opakovaně, začátkem dubna rozhodl nepravomocně o půlročních trestech s ročním odkladem. Trojice měla zároveň zaplatit 63 544,60 Kč za poškození střechy a zcizení standarty. 

Video  Červené trenýrky na Pražském hradu - umělci Ztohoven  - Ztohoven.com
Video se připravuje ...

Ztohoven má na kontě i další „kousky“. V roce 2007 například skupina nabourala vysílání České televize. V ranním pořadu Panorama se tak objevil fiktivní atomový hřib s panoramatem Krkonoš na pozadí. Za to dostala skupina cenu Národní galerie NG 333.

V rámci projektu „Morální reforma“ zase skupina v červnu 2012 během schůze Poslanecké sněmovny rozeslala poslancům a novinářům speciální SMS. Tématem zpráv, které vypadaly, jako by je rozeslali sami poslanci, byla právě „Morální reforma“. Následovala smršť zpráv mezi poslanci a nakonec i žádosti poslanců o to, aby jim novináři poskytli mediální prostor na vyjádření k fiktivní reformě.