Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Půvabná televizní hlasatelka (†53) podlehla rakovině mozku. Měsíce bojovala marně

Autor: simao - 
29. října 2021
21:32

Dlouholetá televizní moderátorka a hlasatelka zpráv Jovita Mooreová zemřela v pátek ráno uvedla stanice WSB. Mooreová trpěla rakovinou mozku, upozorňuje CNN. Zůstaly po ní dvě děti.

Usměvavé televizní hlasatelce diagnostikovali zhoubnou nemoc letos na jaře. „Už v dubnu lékaři objevili na mozku Jovity dvě hmoty. Po operaci jí diagnostikovali glioblastom, nejčastější typ rakoviny mozku,“ uvedla WSB a v prohlášení upozornila na to, že neexistuje žádný lék proti této zákeřné nemoci. 

„Se zlomeným srdcem oznamujeme odchod naší milované Jovity Mooreové. Prosím, mějte dnes v modlitbách její děti, její matku a celou její rodinu z Channel 2,“ stojí v posledním příspěvku na účtu Mooreové na Facebooku.

Mooreová studovala žurnalistiku na newyorské Columbia University a také ve Vermontu. Vystřídala několik působišť, než v roce 1998 zakotvila natrvalo v Atlantě, kde působila dlouhé roky.

A také se občansky angažovala. „Věnovala nespočet hodin občanským sdružením a neziskovým organizacím Atlantě. Vzdělávala studenty a zasedala v několika správních radách,“ uvádí v prohlášení televizní stanice.

Upřímnou soustrast rodině proto vyjádřila veřejně i starostka Atlanty Keisha Lance Bottomsová, která uvedla, že jsou s manželem „hluboce zarmouceni ztrátou našeho přítele“. „Dokonce i ti, kteří ji osobně neznali, cítili k Jovitě hluboké a osobní spojení. Atlantu velmi milovala,“ dodala starostka.

Video  Desatero snížení rizika vzniku rakoviny  - Videohub
Video se připravuje ...

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi