Překonala rakovinu

Po Marušce zbyl manžel, společný chlapeček Péťa (6) a maličký adoptovaný klouček Olík (1). „Maruška byla milý, veselý a slušný člověk se srdcem na dlani. Byla velmi silná osobnost s  velkou chutí žít. Prodělala rakovinu a sehrála tak souboj se smrtí. Ten napoprvé vyhrála a žila dál svůj veselý život, který milovala,“ popisují její kamarádi.

Maruška měla s manželem šikovného chlapečka Péťu, ale stále vnitřně cítila, že by chtěla ještě jedno dítko. To bohužel po boji s rakovinou nepřicházelo. Rodiče se proto rozhodli pro adopci. „Absolvovali trpělivě celý proces, co se kolem adopce musí. Maruška čekala celá nedočkavá, kdy zazvoní kouzelný telefon a bude oznámeno, že mají volné miminko,“ vzpomínají kamarádi.

Vytoužená adopce

Ten krásný okamžik přišel letos, do rodiny konečně přibyl malý Olík. Maruška si bohužel vytouženou úplnou rodinu dlouho neužila. „Když se v září vracela z jedné z kontrol, zda se rakovina nevrátila, měla těžkou autonehodu a domů už nedojela,“ popsali okolnosti tragické smrti kamarádi, kteří pro Maruščinu rodinu založili sbírku na dobročinné platformě Donio.

Veškeré vybrané peníze půjdou na potřeby malého Olíka a Péti. V případě, že se vybere vyšší částka, využije je tatínek chlapečků na pokrytí nákladů na bydlení a dalších nečekaných výdajů, jako jsou opravy a lékařské výdaje.

„Poslední, co pro Marušku můžeme udělat, je zorganizovat tuto sbírku a dát tak alespoň lepší naději pro budoucnost manžela a synů,“ dodávají tvůrci sbírky.

Radana Labajová: Dvakrát jsem na smrt hleděla hodně zblízka

Video
Video se připravuje ...

Radana Labajová: Dvakrát jsem na smrt hleděla hodně zblízka videohub

Fotogalerie
5 fotografií