Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Učitelka Maruška (50) zůstala na tři děti sama, manžel si vzal život! Kvůli dluhům za sázky

Autor: lc - 
22. října 2021
05:00

Ze dne na den přišli o život, jaký znali. O úplnou rodinu i důvěru v nejbližšího člověka. Takový je příběh paní Marie (50) z České Třebové. Na počátku října maminka tří dětí po osmnácti letech manželství zjistila, že partner utratil všechny společné úspory a nadělal dluhy. Tíživou situaci nakonec vyřešil sebevraždou. Své nejbližší ale zanechal v obrovských potížích.

Paní Marie pracuje jako asistentka na místní základní škole, kde pomáhá s výukou žákům se specifickými vzdělávacími potřebami. V manželství s Danielem (†45) se jí narodily tři děti. Vojta (16), který studuje programování na střední průmyslové škole v Pardubicích, Šimon (12) a Adélka (8), kteří chodí na základní školu. Šimon je epileptik a atypický autista.

„Na začátku října jsem zjistila, že manžel utratil veškeré společné úspory, peníze z účtu společenství vlastníků bytů v našem domě, kde také dělal předsedu, i z účtu nejstaršího syna. Kromě toho sjednal celou řadu úvěrů a půjček, o kterých jsem nevěděla,“ vysvětlila pro Blesk.cz paní Marie.

To vše zřejmě za účelem sázek přes mobilní telefon. Paní Marie měla pro svůj příjem z práce asistentky vlastní účet a vzhledem k dlouhotrvajícímu manželství naprostou důvěru v manžela a jeho zodpovědnou správu rodinných financí.

Pátrání bylo marné, Daniel si vzal život

Místo hledání společných cest, jak nastalý problém řešit, vzal Daniel situaci doslova do vlastních rukou. „Týden po odhalení problému se nevrátil z práce domů a po čtyřdenním intenzivním pátrání policie, hasičů i dobrovolníků se potvrdila smutná předtucha, že se rozhodl vzít si život,“ popsala smutnou událost paní Marie.

Přišla o manžela a děti o tatínka, zato s obrovskými dluhy, které nezpůsobily. Nejen mezi lidmi, kteří Marušku znají, se zvedla velká vlna podpory a zájmu pomoci. Paní Marie ve volném čase moc ráda peče, proto byl první aktivitou benefiční prodej perníkových srdcí, krásný nápad její kamarádky Jiřiny Dlouhé.

Pomoc pro Marii a její tři děti

Teď na pomoc osudem zkoušené rodině vznikla sbírka na dobročinné platformě Donio. Vybrané peníze pomohou Marušce a dětem v nastalé životní situaci. Maminku a tři děti čeká boj o udržení dlouho budovaného útulného domova i úhradu každodenních výdajů čtyřčlenné rodiny z platu školní asistentky. Právě s tím pomohou peníze od dárců. „Vážím si každého člověka, který je ochotný pomoci.  Naše okolí mi dává sílu jít dál a moje děti jsou a vždy budou moje všechno,“ dodává Marie.

Pokud máte psychické potíže či jakékoliv trápení, obraťte se na odborníky například na Lince bezpečí 116 111 nebo v Centru krizové intervence 284 016 666. Služby jsou poskytovány nonstop.

Jak se chovat k člověku, který mluví o sebevraždě.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině