Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Ivanka oslavila 39. narozeniny. Táta Trump: Všechno nejlepší a hybaj zpět do práce

Autor: Darina Jíchová, ČTK - 
30. října 2020
20:25

Dcera prezidenta Spojených států Donalda Trumpa a jeho nejbližší poradkyně Ivanka Trumpová v pátek 30. října oslavila devětatřicáté narozeniny. Trumpová se ale ani na chvilku nezastavila a pokračuje v lobbování za svého otce, narozeninový den strávila ve městě Detroit, kde promluvila s prezidentovými podpůrci. Mezi prvními gratulanty nechyběli její otec a mladší bratr Eric.

Jedno z prvních blahopřání obdržela Trumpová od zástupců Republikánské strany, kteří jí přáli na svém twitteru. Jejich příspěvek sdílel rovněž prezident. „Všechno nejlepší k narozeninám naší skvělé Ivance! A teď zpátky do práce. 3. listopadu,“ připsal ke svému retweetu Trump. Datem připomněl, že Američané mají do 3. listopadu možnost volit.

Své sestře na instagramu gratuloval také Eric Trump, ten sdílel společný snímek se svými sourozenci Ivankou a Donaldem mladším. „Všechno nejlepší, Ivanko. Milujeme tě,“ napsal Eric Trump. Ostatní členové rodiny Trumpové zatím skrze sociální sítě nepřáli.

Ivanka pracuje i na narozeniny

Trumpová mezitím neúnavně objíždí USA a stýká se Trumpovými podpůrci, zajišťuje hlasy pro svého otce. Podle průzkumů mezi předčasně volícími má totiž podle agentury Reuters náskok demokratický kandidát Joe Biden. Trumpův tým nicméně zveřejnil vlastní analýzu, podle níž prezident nad svým sokem mezi předčasně odevzdanými hlasy vede v řádu stovek tisíc.

Spojené státy letos registrují rekordní počet hlasů odevzdaných v předstihu, sešlo se jich už přes 80 milionů, tedy asi 60 procent celkové sumy z voleb před čtyřmi lety. Podle pozorovatelů za tím stojí především obavy ze šíření koronaviru a rovněž vysoká mobilizace voličů v obou politických táborech.

Ivanka je prostředním z dětí, které má se svojí bývalou manželkou Ivanou Trump, rozenou Češkou.

Video  Melania versus Ivanka: Trumpovy ženy se moc nemusí  - Reuters
Video se připravuje ...

frantacizek ( 30. října 2020 21:55 )

snad ten duckův průzkum nebude realitou... Ameriko, hlavně ne Trumpetu

Zobrazit celou diskusi