Čtvrtek 9. května 2024
Svátek slaví Ctibor, zítra Blažena
Polojasno 18°C

Emma slyšela v hlavě hudbu: Lékaři jí našli nádor na mozku!

Autor: rc - 
28. února 2024
05:00

Místo toho, aby se těšila ze svatby, musela Emma Bondová (33) z britského Newton-le-Willows podstoupit náročnou operaci. Dlouhodobě slyšela ve své hlavě hrát hudbu. Rozhodla se s tím proto jít k lékaři, který jí řekl, že se jedná o následek stresu. Nicméně nakonec jí lékaři našli nádor na mozku. V době, kdy si měla brát svého snoubence, musela jít na zákrok, při němž jí větší část nádoru odstranili.

Nešťastnice netušila, co se s ní děje. Pokaždé, když na ni někdo promluvil, slyšela hudbu. „Když lidé mluvili, bylo to, jako by mi zpívali texty,“ vysvětlila Emma pro britský deník Daily Mirror. Třiatřicetiletá žena se proto rozhodla jít k lékaři. Ten ji poslal domů s tím, že se jedná jen o následek přemíry stresu.

Ovšem problémy nadále přetrvávaly. Nakonec si od doktorů vyslechla děsivý verdikt. V červnu 2019 jí na mozku našli velký nádor. V tu dobu se Emmě život obrátil vzhůru nohama. V srpnu téhož roku si měla vzít svého snoubence Edda Blaka. Místo veselky ale musela podstoupit náročnou operaci. Při zákroku jí odstranili 95% nádoru. „Mnoho svatebčanů mě přišlo navštívit, což bylo tak krásné,“ uvedla.

Emma musela ještě šest týdnů chodit na radioterapii a rok na chemoterapii. Každých šest měsíců navíc podstupuje vyšetření magnetickou rezonancí. „Když se Emma dozvěděla diagnózu, byl jsem tak vyděšený,“ řekl Edd s tím, že se bál, aby po operaci neměla následky. „Jakmile jsem ji potom uviděl, usmála se a já věděl, že je v pořádku,“ uzavřel.

Video  Přednosta Interní hematologické a onkologické kliniky FN Brno Jiří Mayer o využití myší v léčbě pacientů.  - Jiří Nováček
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi