Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Američanka si nechala amputovat nohu: Drsný vzkaz a šokovaní lékaři

Autor: lim - 
10. ledna 2024
18:30

Více než 15 let trpěla Ameřianka Sierra Dillerová (28) strašlivými bolestmi, kvůli nezhoubnému nádoru v noze. Teď učinila radikální rozhodnutí. K překvapení všech lékařů si nechala nohu dobrovolně amputovat. Před operací dodala peprný vzkaz.

Sierra začala kulhat už ve čtvrté třídě a o dva roky později se její bolest výrazně zhoršila. Následovaly intenzivní návštěvy u lékařů, kteří Sieře objevili nezhoubný nádor v pravé noze. Jednalo se o tzv. hemangiom, který způsobuje otok a může omezovat funkci chodidel. Podle lékařů se Sierra s nádorem pravděpodobně narodila, informoval deník Bild

Raději mi ji uřízněte

Na vysoké škole se věci obrátily ještě k horšímu: „Nebyla jsem schopná chodit na hodiny a nakonec jsem se rozhodla studium ukončit,“ popsala Američanka. Sierra během následujících let podstoupila několik zákroků, ani ty ovšem její bolesti nezmírnily. Situace dospěla do bodu, kdy nešťastnice poprvé začala uvažovat o amputaci nohy: „Žertovala jsem s lékaři a ptala se jich, zda ji prostě nejde uříznout. Většina z nich se na mě nevěřícně podívala, že to přece nemohu myslet vážně“, vzpomíná.

Sbohem, d*vko

Dillerová ovšem dala lékařům jasně najevo, že právě to chce udělat a je rozhodnutá. „Souhlasili, že zákrok provedou. Byla jsem poučená o tom, co říkám a zda jsem si tím rozhodnutím jistá,“ popsala. Před operací Sierra na sociálních sítích zveřejnila video, kde svou nohu popsala různými vzkazy na rozloučenou. Na jednom ze vzkazů stálo: „sbohem, d*vko.“

Sierra zákrok podstoupila 8. prosince a podle jejích slov operace proběhla v pořádku. „Teď mě sem tam něco bolí, ale upřímně řečeno, není to nic v porovnání s tím, jaké to bylo předtím, než mi nohu uřízli,“ říká. 11. ledna ženě nasadí dočasnou protézu a s pomocí fyzioterapie se začne učit chodit po svých. Jak sama tvrdí, jednou se chce naučit lyžovat.    

Video  Lékaři ve FN Ostrava přišili při osmihodinové operaci amputovaný prst malému chlapci (6).  - FN Ostrava
Video se připravuje ...

XYZ3 ( 11. ledna 2024 09:46 )

Tak teď bude mít bolesti fantomové - z bláta do louže

XYZ3 ( 11. ledna 2024 09:46 )

Tak teď bude mít bolesti fantomové - z bláta do louže

XYZ3 ( 11. ledna 2024 09:46 )

Tak teď bude mít bolesti fantomové - z bláta do louže

Zobrazit celou diskusi