„Chci začít přáním šťastného a zdravého nového roku. Taky bych s vámi chtěl sdílet, co se mi přihodilo s koncem roku 2023. Těsně před Vánoci mi byl diagnostikován nádor na mozku, což si vyžádalo okamžitou operaci,“ začíná status na profilu slavného zpěváka.

„Díky neskutečnému týmu lékařů a zdravotníků byla operace úspěšná. Nyní se doma zotavuji, obklopen spoustou lásky a podpory mé rodiny. Několik následujících měsíců se budu věnovat rekonvalescenci a dám si pauzu od koncertování,“ uvedl Bolton s omluvou, že vždy pro něj bylo velmi obtížné nechat natěšené fanoušky zklamané kvůli odloženým nebo zrušeným koncertům. „Dělám vše pro to, abych se k vystupování co nejdříve vrátil,“ slíbil fanouškům a poděkoval za veškerá slova podpory a oddanost během celé jeho pěvecké kariéry. „Brzy se vám zase ozvu, s láskou váš MB,“ zakončil svůj post zpěvák, který svou kariéru začínal jako drsný rocker, následně se však našel v soulové a popovější poloze.

Muzikant s židovskými kořeny, který se původně jmenoval Bolotin, na počátku své profesionální kariéry hrál třeba s budoucím kytaristou skupiny Kiss Brucem Kulickem. Brzy se uplatnil také jako autor skladeb lehčího žánru, jeho písničky zpívala popová a diskohvězda Laura Braniganová, ale také slavná Cher. V druhé polovině 80. let začal intenzivněji nahrávat a vystupovat i Bolton sám.

Interpret s typickými dlouhými kadeřemi (které ale k překvapení fanoušků v roce 1997 shodil) opanoval svými romantickými melodiemi vysílání rádií po celém světě. Vystupoval i s mnoha významnými umělci včetně Josého Carrerase, Raye Charlese, B.B. Kinga, Céline Dionové či Plácida Dominga. A přestože Boltonova hudba patří do středního proudu, na kontě má i ceny Grammy.

Video
Video se připravuje ...

Freddie Mercury – výjimečný zpěvák změnil pohled na hudbu i na nemoc AIDS Videohub