Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Týranému chlapci (9) museli amputovat obě nohy: Pocta od krále Karla III.!

Autor: rc, ČTK - 
2. ledna 2024
05:00

Medaili britského impéria získal školák Tony Hudgell, jehož příběh před lety dojal celý svět. Chlapec byl jako nemluvně zneužíván vlastními rodiči, následkem čehož mu lékaři museli amputovat obě nohy a ohluchl na jedno ucho. Tony se rozhodl pomáhat ostatním dětem a za své zásluhy o prevenci zneužívání dětí se stal nejmladším držitelem prestižního vyznamenání.

V roce 2018 soud poslal na deset let do vězení Anthonyho Smithe a Jody Simpsonovou, kteří brutálně týrali svého syna Tonyho Hudgella. Příběh Tonyho v roce 2014 otřásl celou Británií. Jak uvádí britský deník Daily Mirror, Tonymu bylo pouhých jednačtyřicet dní, když se do péče lékařů dostal s otřesnými zraněními.

Měl mnohočetné zlomeniny, potrhané vazy a selhávaly mu orgány. Chlapec deset dní ležel v ukrutných bolestech, než se dostal do nemocnice. Ve dvou letech mu museli lékaři amputovat obě nohy. Případ Tonyho byl podnětem pro zpřísnění zákonů, podle kterých může být násilí na dítěti potrestáno odnětím svobody až na doživotí - namísto původních maximálně 14 let.

Tonyho se nakonec ujala rodina Pauly Hudgellové, jež ho v roce 2016 se svým manželem Markem adoptovala. Chlapec se tak dostal do nové milující rodiny a navzdory všemu, čím si prošel, se rozhodl pomáhat ostatním dětem. Pro charitu vybral podle informací britského deníku Daily Mail asi 57 milionů Kč.

V roce 2010 ušel o berlích deset kilometrů, aby vybral finance pro nemocnici, jež mu zachránila život. Dokonce založil nadaci, která nese jeho jméno a která v roce 2010 poskytla více než 700 vánočních dárků pro děti v nouzi. Charita má za cíl pomáhat zneužívaným dětem. „Tony má velmi silnou vůli a ví, co chce,“ uvedla jeho adoptivní maminka Paula. Chlapec za svou práci dostal významné ocenění. Byla mu udělena Medaile britského impéria.

Tonyho čeká v lednu operace, která by mu mohla změnit život. Je to jeho 28. operace, po níž by Tony mohl chodit bez berlí.

Video  Rozhovor s bratrem zavražděné Martiny (†40)  - TV JOJ
Video se připravuje ...

MADONNA ( 3. ledna 2024 00:05 )

Tohle se neděje pouze v Británii..

MADONNA ( 3. ledna 2024 00:04 )

Máte pravdu.

MADONNA ( 3. ledna 2024 00:03 )

Chudáčci děti... A takových případů je bohužel mraky...a některé končí daleko hůř..

UFO1 ( 2. ledna 2024 10:13 )

Na ostrovech také nefunguje sociálka? Díky týrání vznikají vrahové.

Uživatel_5701369 ( 2. ledna 2024 09:44 )

Toto je důkaz, že biologičtí rodiče nic neznamenají. To, že se někdo vystříká do vagíny, ještě neznamená, že si může říkat otec. Není to otec, je to jen stříkač spermatu, nic víc. Otec je teprve ten, kdo dává seriózní výchovu. Když nebyl schopen vychovávat, ale pouze umí stříkat sperma do vagíny, tak by měl být kastrován. Nač ho dávat do vězení? Stačí ho vykastrovat a dá pokoj. Čili já bych jako trest a prevenci za to, že ubližoval svému potomkovi, provedl na něm kastraci. Tím pádem už nemůže nikdy zplodit někoho, aby mu mohl ubližovat. A jako kastrát ale může někde makat v továrně a být společnosti ještě užitečný. Nechat ho sedět ve vězení nemá smysl. Kastrovat ho má smysl. To samé třebas pachatalé znásilnění. Automaticky kastrovat. A už to nikdy nebude dělat.

Zobrazit celou diskusi