Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Pavel žil s rouškou v břiše: Prorůstala mu do střeva! Jak se tam dostala?

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: IKEM)
Autor: VaB - 
29. prosince 2023
17:32

Několik měsíců žil Pavel H. s chirurgickou rouškou v břiše, nechtíc kvůli tomu dokonce musel absolvovat chemoterapii. Až poté se lékařům podařilo zjistit, že v břiše je něco, co tam nepatří, a skončil na operačním sále. Přišel ale o kus tenkého střeva, teď po domažlické nemocnici požaduje mnohamilionové odškodnění.

V červenci 2021 podstoupil Pavel H. v nemocnici v Domažlicích operaci kvůli nádoru na tlustém střevě. Zákrok dopadl dobře, v břiše ale zůstala chirurgická rouška. Jak se tam dostala? To je dodnes nezodpovězená otázka, Pavlovi se ale začalo výrazně horšit zdraví.

Po čase začaly dreny z rány odvádět velké množství hnisu, lékaři na chirurgické ambulanci mu ránu čistili, nikdo ale nepřišel na původ problémů. Musel proto nastoupit na chemoterapii, která nakonec zabrala. Kontrolní vyšetření na CT ale odhalilo, že v břiše je cosi, co tam nepatří.

„Chirurg mi po prohlédnutí CT snímku nejprve promačkal břicho a pak řekl, že jsem nejspíš spolkl kus staniolového obalu od jogurtu nebo od taveného sýra. Doporučil mi, abych jedl hodně pevnou stravu jako třeba zelí, a sledovat stolici, že to ze mě vyjde samo,“ popsal před několika měsíci pro Novinky Pavel H. Sám ale věděl, že nic spolknout nemohl, obrátil se proto na zdravotníky v klatovské nemocnici.

Cizí předmět se nejprve pokusili odstranit kolonoskopií, to ale nevyšlo. Následoval zákrok v plné narkóze, během které mu byla z těla vytažena chirurgická rouška. Nakonec se ukázalo, že byla zhnisaná a prorůstala do tenkého střeva. Část mu proto museli lékaři odebrat.  

Žádá vyšší odškodnění

Podle CNN Prima News požaduje Pavel H. vyšší odškodnění. Už předtím získal kompenzaci v řádu jednoho milionu korun od pojišťovny. „Jsem z přístupu nemocnice velice znechucen. Vše hodili na pojišťovnu a vlastně vyplatili pouhých 20 tisíc korun jako spoluúčast a celé věci se chtěli v tichosti zbavit. Již řadu let jsem z důvodu pochybení Domažlické nemocnice omezen, a to jak fyzicky, tak i psychicky,“ popsal televizi.

Advokát uvedl, že budou požadovat částku tři miliony korun. Nemocnice respektuje pacientův nárok na odškodnění a nebrání se po doložení posudků částku doplatit. Zdravotníci ale nevědí, jak se rouška do břicha dostala. Počet použitých roušek při zákroku po operaci údajně seděl.  

Video  Detaily policejního zásahu proti masovému střelci: Policisté zveřejnili video ze svého pohledu!  - ČTK/Blesk Zprávy
Video se připravuje ...

MADONNA ( 30. prosince 2023 23:57 )

Bohužel....

MADONNA ( 30. prosince 2023 23:56 )

Přesně tak

MADONNA ( 30. prosince 2023 23:48 )

Tam je to dřív, než řekneš švec...

Běžný Uživatel ( 29. prosince 2023 22:29 )

Jestli někde zdechnout, tak určitě ne v domažlické nemocnici

Uživatel_5413502 ( 29. prosince 2023 22:04 )

Domažlická nemocnice je svými průsery známá.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání