Jak ten osudný moment vypadal?

Polilo mě horko, protože jsem šla na kobereček k vedení. V tu chvíli tušíte, že to nevěstí nic dobrého. Obzvláště takhle hned po vysílání. Byl to šok, absolutně jsem to nečekala, nevěděla jsem ani, jak na to správně zareagovat, prostě jsem se tu informaci snažila nějak vstřebat a jít s ní pryč.

Vůbec jste netušila, že se něco děje?

Ani trochu. Když jsem se před necelými dvěma lety vracela, nabídli mi pozici do Hlavních zpráv s tím, že mě Prima potřebuje. Prý že musím být hlavní tváří zpravodajství a že by byli opravdu rádi, kdybych nastoupila. Než jsem odešla na druhou mateřskou, dělala jsem ranní vysílání v pořadu Nový den. Myslela jsem, že zůstanu doma, že se do zpravodajství vracet nebudu. S dětmi jsem vůbec dělat nechtěla, ale ve všem se mi přizpůsobili, mohla jsem vysílat jen pár dní, zároveň být opět součástí hlavního zpravodajství, tak jsem měla pocit, že ta pozice, minimálně podle toho, co mi bylo slíbeno, bude stálá. Tak bohužel nebyla…

Na vaše místo nastoupila Eva Perkausová, která se vrátila po krátké mateřské dovolené. Vyvolalo to mezi vámi zlou krev?

Ne, neměla jsem důvod se na Evu zlobit. Nemám v sobě zášť, nejsem naštvaná, mě spíš mrzí, že k tomu došlo, jak k tomu došlo a že jsem si myslela, že po těch letech mám v televizi trošku lepší pozici. Že si mě po devíti letech budou víc vážit. A když už by se k něčemu podobnému mělo chýlit, tak mě nenechají ze dne na den v takové situaci.