Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Seniorovi (73) za pobodání ženy (35) hrozily roky za mřížemi. Soud mu uložil podmínku!

Autor: pma, inf - 
17. srpna 2023
21:27

Krajský soud v Hradci Králové ve středu rozhodoval o trestu pro muže, který ve svém bytě pobodal mladší ženu. Původně seniorovi za dvě bodné rány kuchyňským nožem do břicha hrozilo několik let za mřížemi. Senát ale nakonec jednání obžalovaného překvalifikoval na těžké ublížení na zdraví z nedbalosti a uložil muži patnácti měsíční trest vězení podmíněně odložený na zkušební dobu tří let. Vyšlo totiž najevo, že pobodaná žena muže dlouhodobě fyzicky a psychicky týrala.

Třiasedmdesátiletý muž z Královéhradecka se před časem rozhodl udělat dobrý skutek. Nechal u sebe na noc přespat pětatřicetiletou ženu v nouzi. Ta ale nemínila seniorův byt opustit, i přes jeho odpor nadále zůstávala. Podle CNN Prima NEWS navíc žena dlouhodobě seniora psychicky i fyzicky týrala. „Přes opakované žádosti odmítla odejít a pokaždé, když se ji pokusil dostat z domu, ho fyzicky napadla a mlátila, což se stupňovalo,“ sdělil státní zástupce Milan Vacek. O desítky let staršího muže žena dokonce kopala a mlátila pěstmi do obličeje.

Bezprostřední útok mu nehrozil

Dlouhodobý teror ze strany mladší ženy se nakonec senior rozhodl ukončit. Jednoho dne si došel do kuchyně pro nůž a dvakrát ji bodl do břicha. „Obžalovaný neviděl jinou možnost, jak se bránit, neboť měl obavu o svůj život,“ uvedla obhájkyně obžalovaného Renata Dobývalová. Znalecké posudky odhalily, že se senior bál o svůj život a že má za sebou tři operace srdce.

Do karet mu ale nehrála skutečnost, že si pro nůž došel do vedlejší místnosti. Proto nebylo podle státního zástupce Milana Vacka možné hovořit o nutné sebeobraně. „Nehrozil mu útok bezprostředně,“ uvedl u soudu státní zástupce.

Rozsudek je pravomocný

Ten se nakonec společně s obhájkyní obžalovaného dohodl na změně klasifikace. Namísto toho, aby byl seniorův případ projednáván jako zločin vraždy ve stadiu pokusu, došlo ke změně na těžké ublížení na zdraví z nedbalosti. Pobodaná žena je podle soudu závislá na alkoholu a drogách. V minulosti navíc měla problémy se zákonem a v jednom případě zaútočila i na policistku.

Soud nakonec muži uložil seniorovi patnáctiměsíční trest vězení podmíněně odložený na zkušební dobu tří let. Muž musí zdravotní pojišťovně navíc uhradit náklady na léčení pobodané ženy ve výši 200 tisíc korun. Rozsudek je pravomocný.

verka1 ( 18. srpna 2023 06:44 )

Ženská se prý vnutí do bytu za seniorem a chce aby ji živil, je to feťačka a alkoholička.
Měl senior jít na policií a vykázat z bytu, neměla tam trvalý pobyt a on ji tam nechtěl.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání