Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Táta dvou dětí (38) přišel o krátkodobou paměť: Vzpomínky udrží jen 15 sekund

Autor: jel - 
5. března 2021
21:21

Dva dny před Vánocemi v roce 2019 Chris Hyland (38) zkolaboval před svou partnerkou Clair Bulletovou v jejich domě v britském Watfordu. Příčinou bylo krvácení do mozku, které mu také poškodilo krátkodobou paměť. Celý následující rok strávil v nemocnici a musel se odstěhovat od svých dětí a partnerky.

Chris byl voják a jako odstřelovač sloužil na několika misích v Afghánistánu. Jeho kamarád  Andrew Holcroft řekl pro server LiverpoolEcho, že jejich hlavní prací byla ochrana zdravotnického vrtulníku. Poté, co Chris u armády skončil, živil se jako elektrikář.

Se svou partnerkou má dvě děti, pětiletou Grace a dvouletého Jakea. V zimě roku 2019 se však život celé rodiny drasticky změnil. Táta skončil v nemocnici a nyní si cokoliv krátkodobě pamatuje pouhých patnáct vteřin. 

Celý rok po kolapsu strávil v různých nemocnicích a rehabilitačních zařízeních. „Není schopen dělat jakoukoliv práci, podstupuje terapii, ale bude to ještě dlouhá a náročná cesta,“ popsala serveru Claire. Ta navíc uvedla, že se její manžel musel od ní a jejich dětí odstěhovat k rodičům. „Starat se o dvě děti a o Chrise s patnáctisekundovou pamětí se nedalo zvládnout,“ řekla.

Zotavení potrvá ještě dlouhou dobu, až v lednu příštího roku podstoupí náročnou operaci mozku, při níž se odstraní část lebky. Kamarád Andrew se proto rozhodl pro Chrisovu rodinu založit charitativní sbírku. Zatím se mu podařilo vybrat v přepočtu téměř 800 tisíc korun.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi