Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Na pohřbu „krotitele koní“ truchlila tisícovka nejbližších: Procesí připomínalo prvomájový průvod

Autor: yks - 
31. ledna 2020
17:33

Přirozené příčiny stály za skonem oblíbeného Ira Patricka Dorana (†91), zvaného Paddy, nebo také Boháč. Na pohřeb muže přijelo okolo tisíce lidí a loučení proběhlo ve velkém stylu. Nechyběly alegorické vozy, zlatý kočár pro pozůstalé a procesí smutečních hostů doprovázejících rakev uloženou do proskleného vozu vybaveného zvětšovacími skly.

Pohřeb patriarchy rodu Doranů se uskutečnil ve čtvrtek v katolickém kostele Svatého růžence v Leedsu.

„Paddy byl talentovaný muž orientovaný na rodinu,“ řekl Doranův vnuk John Taylor. Podle Mirroru, který přinesl o pohřbu Ira usazeného v Británii obsáhlou reportáž, zplodil Doran 12 potomků a má 140 vnoučat. Kromě nejbližších příbuzných na pohřbu nechyběli ani přátelé zcestovalého muže, který se živil jako úspěšný cvičitel koní. V obchodu se mu dařilo. „Paddy byl také velmi zdatný obchodník a věděl, jak vydělat, spousta lidí ho znala pod přezdívkou ,Boháč',“ pokračoval Taylor.

„Paddy byl absolutní gentleman a každý, kdo ho znal, by vám řekl totéž,“ pokračoval Taylor s tím, že své rodině věnoval celé své srdce. „Máme velice velkou rodinu a je úžasné vidět, že přišlo tolik příbuzných,“řekl.

Doranovu o 21 let mladší vdovu Mary, doprovodilo nejbližší příbuzenstvo, které na místo posledního odpočinku odvezl pozlacený otevřený kočár. Rakev odvezl prosklený kočár vyzdobený irskou vlajkou a v průvodu nechyběly ani alegorické vozy s květinovou výzdobou. „Rozhodně je to způsob rozloučení, jaké si Paddy zaslouží,“ dodal Doranův vnuk.

Na pohřbu Boháče Paddyho truchlily tisíce nejbližších: Procesí připomínal prvomájový průvod Na pohřbu Boháče Paddyho truchlily tisíce nejbližších: Procesí připomínal prvomájový průvod | Profimedia

 

Zobrazit celou diskusi