„Rodina nebude dělat veřejný pohřeb, rozloučí se s ní při soukromém obřadu. Tak by si to prý i Stáňa přála,“ řekl již před časem dobře informovaný zdroj z okolí pozůstalých po Lekešové. Ovšem nejenže rodina chce veškeré informace ohledně rozloučení utajit, ale zřejmě půjde opravdu jen o malý obřad pouze pro nejbližší.

Jenže některé z kolegů a přátel Stanislavy, která navždy odešla z tohoto světa loni 26. prosince, velmi mrzí, že s nimi nikdo nepočítá. „Stále jsem čekal, že i když půjde o neveřejný pohřeb, že nás kolegy pozvou, ale nestalo se,“ posteskl si nyní pro eXtra.cz legendární hlasatel Alexander Hemala (67).

Podobně je na tom i bývalá hlasatelka a moderátorka pořadu Kalendárium, nestárnoucí Saskia Burešová (73). Ta ale přiznala, že kolegové vymysleli jiné řešení. „Když jsme se dozvěděli, že Stánini příbuzní chtějí poslední rozloučení uspořádat v úzkém kruhu rodinném, jelikož si ona sama nepřála veřejný pohřeb, cítili jsme povinnost se sejít,“ přiznala pro eXtra.cz s tím, že vše už se řeší.

„V neděli jsem to iniciovala, zavolala jsem kolegyni Marii Tomsové, domluvila jsem se s Marií Retkovou, a tak dále. Zatím nemáme stanovený termín, ale určitě si uděláme hezkou vzpomínkovou sešlost,“ dodala Saskia ohledně druhého rozloučení se Stáňou. To rovněž zůstane neveřejnou záležitostí, jak by si to jistě přála i ona sama.

Na moderátorku, která pracovala i v rádiu, nezapomenou ani v Českém rozhlase. „Ve středu od jedenácti dopoledne má na Českém rozhlase Dvojka místo Stáni vysílat Aleš Cibulka,“ přiznala kamarádka Lekešové Marie Retková (63) s tím, že do pořadu dostala pozvání. „Budeme na ni vzpomínat a pouštět různé sestřihy toho, co kdy vysílala,“ doplnila.

VIDEO: Stanislava Lekešová: Cukroví je moje noční můra!

Video
Video se připravuje ...

Stanislava Lekešová: Cukroví je moje noční můra! Tereza Kovářová

Fotogalerie
36 fotografií