Svou diagnózu tajila i před kamarády z televize a rádia. Rodina musela vědět, čím si statečná moderátorka z pořadu ČT Sama doma prochází. Když se její dcera Kristina rozhodla přihlásit do soutěže krásy, věděla, s čím mamka bojuje.

Na otázku v dotazníku – jaký je tvůj sen – třiadvacetiletá absolventka obchodní akademie možná překvapivě, ale krásně odpověděla: „Být stejně úspěšná a silná jako maminka.“ Přiznala i to, z čeho má největší strach.

„Ze ztráty blízkých osob,“ popsala své obavy v době, kdy jen ti nejbližší tušili pravý význam těchto slov. Mladičká letuška se nakonec probojovala mezi dvanáctku finalistek Miss České republiky.

I když si korunku z říjnového finále nakonec neodnesla, byla ráda, že ji u toho máma ještě mohla vidět. Však na ni také byla patřičně hrdá. „Já dceru vždy podpořím, ať si zvolí tak či tak. V životě přijdou určité události a musíte se k nim postavit, nějak se rozhodnout. Jestli dobře, nebo špatně, tak to ukáže život. Důležité je ničeho nelitovat potom,“ uvedla Stanislava Lekešová v rozhovoru pro iDnes.cz. Tohle si její děti určitě dobře zapamatují a rada úspěšné a silné maminky je bude provázet celým životem.

Fotogalerie
39 fotografií