Na sociální síti na drahou kolegyni vzpomíná nyní celý štáb pořadu Sama doma v čele s Lucií Křížkovou. Právě ta s Lekešovou moderovala ve dvojici a měla k ní tak velmi blízko. Proto také přinejmenším tušila, že na tom Stanislava nebyla v poslední době nejlépe.

„Takhle úžasně vypadala přesně před měsícem. Byla neskutečně statečná,“ přiznala nyní Lucie, která se proslavila ještě coby Váchová jako vítězka Miss České republiky 2003, a zveřejnila poslední snímek, na kterém jsou s kolegyní zachycené spolu. Také přiznala, že je pro ni Stáňa nenahraditelná a nikdy na ni nezapomene. Bohužel blonďatá a usměvavá tvář České televize o letošních svátcích prohrála svůj boj s agresivním typem rakoviny. „Neznám nikoho, kdo by Stáňu neměl rád,“ posteskla si nyní Křížková.

O tom svědčí i nádherný vzkaz od ostatních kolegů: „Až se po novém roce ozve opět znělka Sama doma, určitě budeš zase s námi, zas tě bude vše ohromně zajímat, tak, že konec otázky bude v nedohlednu, Terezka bude mávat …konec!!! A ty se přece jen ještě zeptáš, a budeš se smát, jak to umíš jen ty, protože to jsi ty.“

„Naše nejmilejší a nejstatečnější, naše Stáňa…. Byla jsi s námi od začátku, a budeš s námi až do konce, vždycky…. v našich srdcích,“ pokračuje dojemný příspěvek na instagramu pořadu Sama doma, který se vysílá již od roku 1998, tedy celých 21 let.

Nádherná slova na adresu zesnulé napsala na instagramu také zpěvačka Anna K. (54). „Právě mě zasáhla jako blesk zpráva o Stáně Lekešové...ani já tomu nemůžu a nechci uvěřit… Nebyly jsme sice úplně nejbližší kamarádky, ale znala jsem ji spoustu let, z návštěv v pořadech, které moderovala,“ přiznala zpěvačka, která sama dvakrát zvítězila nad rakovinou.

„Vždy se mnou tak krásně mluvila a tak mi držela palce v mém boji a stále opakovala, jak moc jsem statečná a jak mne obdivuje za mou otevřenost. Stáničko, to ty jsi ta nejstatečnější...jak jsi mohla zvládnout takový boj, bez podpory kamarádů a kolegů? Jak? Sdělená bolest, je totiž poloviční bolest....alespoň to je má zkušenost... Jsi pro mě obrovská HRDINKA, to ty jsi ta statečnější z nás dvou!“

„Kéž bych to bývalá tušila, když jsme se spolu naposled viděly a objaly se… Objala bych tě pevněji. Objímám tě tedy na tu dálku a velmi upřímnou soustrast tvé rodině. Už teď mi chybí tvůj nejmilejší úsměv,“ dodala a podepsala se pod dojemná slova svým pravým jménem Luciana.

Hold vzdal zesnulé hlasatelce a moderátorce známé i z rozhlasu herec a moderátor Aleš Háma (46). „Chytrá a krásná ženská, se kterou je sranda... Takovejch je málo a teď ještě o jednu míň,“ napsal na instagram s tím, že Lekešovou znal 23 let. „Obrovská škoda a smutek, Stáňo... Klidný spočinutí,“ dodal.

VIDEO: Jak Stanislava Lekešová za života mluvila o Vánocích? Možná vás to překvapí!

Video
Video se připravuje ...

Stanislava Lekešová: Cukroví je moje noční můra! Tereza Kovářová

Fotogalerie
44 fotografií