„Máme za to, že v chování žalované nelze spatřovat hrubé porušení dobrých mravů nebo úmyslné či hrubé chování, jímž by tedy porušovala dobré mravy, které mají mezi lidmi obecně panovat. Závěr soudu prvního stupně je tedy správný a předpoklady pro odvolání daru nebyly naplněny,“ uvedla podle serveru Novinky.cz u odvolacího pražského městského soudu předsedkyně odvolacího senátu Jana Knotková.

Ďuričko vězení opustil po devíti odsezených letech v říjnu 2017, žalobu na jednu ze svých pěti dcer, Nicole, pak podal v červnu 2018. Podle Ďurička měla dcera i exmanželka strach, že nevydrží ve vězení a zemře, případně bude muset vyplatit rodině Kočkových odškodnění. V neposlední řadě mu prý obě slíbily morální podporu.

Jak Ďuričko dříve uvedl, v depresi z vazby uzavřel s dcerou darovací smlouvu v říjnu roku 2008. Dceři Nicole daroval pozemky, podíly na dvou domech i vybavení nemovitostí v hodnotě zhruba deset milionů. Jeho dcera si později změnila příjmení a postupně se od otce distancovala. K soudu nikdy nepřišla, Ďuričko prý podal žalobu mimo jiné proto, aby se s ní setkal. 

„Vzkazuji všem rodičům, dokud žijete, nedávejte svým dětem žádné dary. Už opravdu nevím, jaké další důkazy by soudy chtěly než to, co se stalo. Chtěl jsem to ukončit dohodou, ani na tu nepřistoupila,“ uvedl podle serveru muž. Rozsudek je pravomocný, Ďuričko hodlá podat dovolání k Nejvyššímu soudu.

Video
Video se připravuje ...

První rozhovor s Ďuričkem na svobodě: Co teď bude dělat a co měl v tašce? Karel Janeček

Fotogalerie
13 fotografií
Fotogalerie
13 fotografií