Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Recenze: Překlep a Škraloup je kniha, kterou budou milovat i rodiče

Autor: ČTK ljš - 
3. února 2017
14:36

Krásné ilustrace, poutavý příběh, originální nápad a skvělý humor jak pro děti, tak i rodiče. S touhle knížkou se večerní čtení pohádek mění v zábavu i pro rodiče.

Překlep a Škraloup jsou skřítci entropíci, kteří děti provedou svým fantastickým světem. A ten není jen tak ledajaký, starají se totiž o stárnutí věcí! Připravují chomáče prachu, skvrny na knížkách a nebo třeba oblečení.

Oba chlapci jsou ale zatím prckové (je jim teprve pár století), a tak navštěvují Základní školu stárnutí věcí. Tam se také dozví o Zubu času, který se rozhodnou hledat, protože ho chtějí zastavit. Skutečnost, že stárnutí nepřináší všem jen radost a užitek, je pro ně totiž pořádný šok.

Autory textů, jejichž součástí je i etropocyklopedie, jsou Tomáš Končinský a Barbora Klárová. I když možná ne tak docela. „Knížka je vlastně autentickým vyprávěním samotného Překlepa. My jsme mu jen pomáhali s formulací a upravovali po něm text tak, aby byl pro lidského čtenáře srozumitelný. Přesto nám ale určitě pár překlepů proniklo až do tisku, to se nedá uhlídat,“ cituje Albatros slova autorského dua.

Nádherné ilustrace vytvořil Daniel Špaček, jehož výtvarný styl děti znají z televize Déčko.


Tomáš Končinský, Barbora Klárová

Překlep a Škraloup

nakladatelství Albatros, 2016

112 stran

Hodnocení: 100 %

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi