
Recenze: Jak na zdravé mlsání z vaší kuchyně poradí kniha Domácí sušení

Někdo by mohl říct, že se vracíme do dnů našich babiček. Do módy se totiž opět vrací, dělat si doma všechno sám. Nejsou to jen domácí mýdla nebo chléb, ale i dobroty, které by vás často nenapadlo ani koupit v obchodě. Je libo sušené mango nebo hovězí jerky? V knize nakladatelství Slovart najdete recepty na ty nejlepší sušené potraviny.
Taky už vám kolega v práci nabídl sušené maso nebo jste si z obchodu přinesli sušené ovoce a říkali jste si, že tohle byste mohli jíst pořád? Nejste určitě první ani poslední – móda sušených potravin je v současné době opravdu na vzestupu. Pokud navíc zavařujete nebo zamrazujete „na horší časy“, můžete mezi konzervační metody přidat právě i sušení.
V knize Domácí sušení se dozvíte vše potřebné – v receptech se počítá s tím, že budete sušit v sušičce potravin. Ty nejsou nijak drahé a ani jejich provoz vás nevyjde na mnoho peněz, jak si mnozí myslí. Alternativou je samozřejmě sušení v troubě, které je ovšem hůře regulovatelné a zároveň provoz elektrické trouby s vysokým příkonem stojí mnohem víc.
Kniha vás provede výběrem sušičky, poradí jak potraviny před sušením připravit a na jakou teplotu je sušit. V jednotlivých kapitolách pak najdete recepty a tipy a sušení ovoce, zeleniny, masa, bylinek ale i jak připravit krekry, energetické tyčinky nebo čokoládové palačinky.
Téměř každý recept je opatřen barevnou fotografií dané potraviny, všude pak najdete informacemi o době přípravy a potřebné teplotě sušení. Kniha Michelle Keogh vám poradí přesně jak na to. Co je ale nejlepší, jsou recepty na plnohodnotná jídla i zákusky, které jinde nenajdete – sušit ovoce a zeleninu se totiž po chvilce naučíte sami i bez návodu, hříbkové rizoto nebo jogurt bez receptu v sušičce udělat nezvládnete.
Michelle Keogh
Domácí sušení
Nakladatelství Slovart, 2016
191 stran
Hodnocení: 100 %
Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.