Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Zoufalý vrah Olivie Korbelové (†9) chce snížit trest: Na svobodu by se rád dostal dřív než v 70!

Autor: kur - 
16. listopadu 2023
18:27

Vrah malé Angličanky Olivie Prattové-Korbelové (†9) Thomas Cashman (35) naříká, že na svobodě bude nejdřív v 70 letech. Soud mu totiž za zastřelení holčičky napařil doživotní trest a kriminálník bude moct o předčasné propuštění podle verdiktu žádat, až si odpyká 42 let. Thomas se ale snaží všemožnými způsoby dosáhnout toho, aby soud minimální dobu, kterou bude muset strávit ve vězení, zkrátil.

Gangster Thomas Cashman prostřednictvím právníka požádal soud, aby mu umožnil se znovu odvolat proti verdiktu, který ho za vraždu malé Olivie Prattové-Korbelové poslal minimálně na 42 let do vězení. První žádost o odvolání mu v červenci zamítli.

Obviněnému, který se nedávného jednání osobně nezúčastnil, se nelíbí, že podle rozsudku mu bude už dávno přes sedmdesát, než si bude moct požádat o propuštění na svobodu, informoval deník The Mirror

Vrah sedí kvůli zabití dívky v rodinném domě v britském Liverpoolu. Cashman pronásledoval člena znepřáteleného gangu, ten ale vnikl do domu devítileté holčičky a její matky. Maminka maličké Olivie se svou dcerku snažila bránit do poslední chvíle. Když před Cashmanem zavírala dveře, schytala kulku do zápěstí. Malá Olivia mezitím stála bohužel za ní a kulka vystřelená Cashmanem ji zasáhla do hrudníku. Po několika hodinách po převezení do nemocnice byla Olivia prohlášena za mrtvou.

Cashmanův právník tvrdí, že soudkyně při vynášení rozsudku dávala příliš velkou váhu přitěžujícím okolnostem. Podle obhajoby je nadměrný trest příliš tvrdý a soudkyně prý nekladla dostatečný důraz na věk, kterého by Cashman dosáhl v době, kdy by mohl být propuštěn. Právní zástupce vraha nevinného děvčete dodal, že soudkyně také kladla přílišný důraz na Cashmanův „nedostatek projevené lítosti“. 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání