Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Stanislava zmizela beze stopy před 29 lety: Stala se v Itálii obětí obchodu s bílým masem?

Autor: rc - 
15. července 2023
18:51

Od zmizení Stanislavy Chlebcové uplynulo již devětadvacet let. Tehdy sedmnáctiletá dívka zmizela beze stopy v italské Veroně. Dodnes není jasné, co se s ní stalo. Dokonce se spekulovalo, že se mohla stát obětí sériového vraha, který tehdy v Itálii řádil. Rodina nepřestává doufat, že se jednoho dne vrátí Stanislava domů.

Stanislava Chlebcová zmizela v dubnu roku 1994. „Odešla z místa svého trvalého pobytu v Lehotě do Lietavské Lúčky. Tam však nedorazila a asi po dvou měsících se ozvala svým příbuzným z Itálie. Několikrát s nimi telefonovala a v říjnu toho roku se odmlčela a víc se neozvala,“ uvedla na Facebooku slovenská policie.

Stanislava byla podle její mámy Anny problémové dítě, které často utíkalo z domova. „Byla v resocializačním zařízení v Zlatých Moravcích, odkud je pustili domů na důvěru. Potom se tam už nevrátila,“ řekla Anna pro slovenský deník Plus JEDEN DEŇ s tím, že právě tam se seznámila s Marcelou z Trenčína. Dívky se společně začaly toulat a skončily v Košicích, kde je zadržela policie a poslala je zpět autobusem domů. „Proč je ale nezadrželi a nekontaktovali rodinu? Nebyly plnoleté a byly v pátrání. My si myslíme, že byly s někým dohodnutí, jelikož už za ně dostali peníze. Jednoduše, že je prodali nějakým Albáncům, kteří je přesunuli do Itálie,“ uvedla Anna a dodala, že v Itálii se dívky rozdělily. Marcela se nakonec vrátila domů, Stanislava nikoliv.

Stanislava se z Itálie několikrát ozvala rodičům, jimž řekla, že pracuje v pizzerii. „Přímo v dopise nám psala, že ji dovezli do Itálie a poslali je na ulici. Tam ji koupil nějaký muž, protože měl těhotnou manželku a chtěl ji pro sebe jako společnici,“ dodává Anna.

V době, kdy Stanislava zmizela, v Itálii řádil sériový vrah, který se přiznal k šesti vraždám. Jako oběti si vybíral prostitutky. Jednu z jeho obětí se policistům nepodařilo identifikovat. Nicméně policejní inspektor Diego Gasparrini z Verony popřel, že by se Stanislava stala jeho obětí. „Dívka, kterou zmiňujete, že nebyla identifikována, zmizela v roce 1992, protože fotka, kterou vyfotil sériový vrah Stevanin, pocházela z tohoto období,“ uvedl Gasparrini pro slovenskou televizi JOJ v roce 2021. Máma Stanislavy navíc uvedla, že ji kontaktovala slovenská policie s tím, že DNA Stanislavy se neshoduje s DNA zavražděných dívek.

Podle výše zmíněné televize ve Veroně mezi lety 1999 – 2000 působil pasák ze Slovenska, který nakonec skončil v italském vězení za obchod s bílým masem. „Co se týče tohoto případu mezi děvčaty, které měl pachatel pod ochranou, se nenacházela Stanislava Chlebcová. Ony byly všechny hluchoněmé,“ dodal Gasparrini.

Video  Stanislava Chlebcová zmizela před 29 lety.  - TV JOJ
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání