Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Eva (†51) se otrávila plynem: Dcera Nelka (15) se plazila k telefonu pro pomoc, záchranáři jí vyhubovali

Autor: rc - 
19. července 2023
12:09

Ve slovenské obci Malá Šariš se loni v listopadu odehrála velká tragédie. V rodinném domě začal ze špatně spalujícího kotle unikat oxid uhelnatý. Doma tehdy byla Eva (†51) se svou dcerou Nelkou (15). Dívka několikrát omdlela, ale bolestem navzdory se snažila doplazit k telefonu, aby zavolala pomoc. Záchranáři už ale její mamince pomoci nedokázali. Nelka nyní řekla, co se osudný večer odehrálo.

Otec Jozef (52) odjel na služební cestu a doma zůstala Nelka se svou maminkou Evou. Máma s dcerou se zrovna chystaly do postele, když se oběma udělalo špatně. Její máma dokonce omdlela, a tak Nelka chtěla zavolat záchranku, což ale její máma odmítla. Jejich stav se zhoršoval a do bezvědomí upadla i patnáctiletá dívka. Nedokázala se už ani udržet na nohou, a snažila se doplazit k telefonu, aby přivolala pomoc. Opakovaně ale upadala do bezvědomí.

Nakonec se jí podařilo zavolat na tísňovou linku. „Nejprve mě několik minut kárali, že jsem neschopná, že neumím nahmatat mámin puls a že proč jsem nevolala dřív,“ uvedla pro slovenský deník Plus JEDEN DEŇ s tím, že musela ještě otevřít vchodové dveře, aby se k nim mohli záchranáři dostat.

Nicméně pro Evu už bylo pozdě. Zemřela ještě před příjezdem záchranky. Nelku transportovali do nemocnice, kde podstoupila operaci. Měla oteklé nohy, ucpané cévy a poškozené ledviny. Domů ji propustili 24 hodin před Štědrým dnem. Stále ji ale trápí zdravotní problémy a čeká ji ještě operace. Hrozilo jí, že se už nikdy nepostaví na nohy. Nelka, která se dřív věnovala atletice, je ale bojovnice a chodí s pomocí berel. Před sebou má ale ještě rehabilitace.

Zachránit život Evě a Nelce se snažil i jejich pejsek. Fena německého ovčáka Megy pobíhala kolem domu a snažila se upozornit sousedy, že se něco děje. „Je velmi inteligentní,“ pochválil rodinného pejska Jozef.  Navíc dodal, že se jednalo o starý patnáctiletý plynový kotel. Jen pár dní před tragédií údajně svému sousedovi říkal, že je načase kotel vyměnit.

Video  Slovenští záchranáři prý vulgárně napadali a vysmívali se Češce (22), která zkolabovala v Bratislavě.  - TV JOJ
Video se připravuje ...

Kristýna Fla ( 19. července 2023 20:08 )

Takhle bohužel zemřel můj taťka i s přítelkyní. Oba mladí.

N Nxn ( 19. července 2023 14:05 )

Pomocí BEREL?
To píšou ***ři?

trintin ( 19. července 2023 13:51 )

...záchranáři jí vyhubovali?? Měli jsme v domě stabilního opilce. Jednou od něho odcházel opilec, který v přízemí upadl obličejem na železnou rohož. Ležel, nehýbal se, v pucáku bylo tak tři deci krve. Volal jsem záchranku, první dotaz byl, jak se jmenuje, kde bydlí, kolik má roku, kde pracuje, jaké má rodné číslo. Nevěděl jsem to, tak mi záchranka sdělila, že nepřijede. Za třicet minut přijela policie, po nich přijeli vypasení, dobře placení záchranáři. Od té doby se starám pouze o sebe.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání