Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Čaputová a letní pohoda: Prezidentka se družila s příznivci na hudebním festivalu

Autor: vja - 
16. července 2023
05:00

Slovenská prezidentka Zuzana Čaputová si se svým partnerem Jurajem Rizmanem užívá léta plnými doušky. Hned první prázdninový týden totiž prezidentský pár vyrazil mezi veřejnost na největší slovenský hudební festival Pohoda, který se již řadu let koná v areálu Vojenského letiště Trenčín.

ČaputováRizmanem se hojně družili se svými příznivci, s nimiž často prohodili i několik slov. Nezdráhali se, ani když je někdo požádal o společné foto. Přestože se pár na akci vydal v letním oblečení, často působili vedle některých dalších festivalových hostů ještě dosti formálně. Nejlépe kontrast vyniká na jedné z fotografií prezidentky v lehkých bílých šatech a její poněkud spořeji oděné fanynky.

V rámci festivalového programu slovenská prezidentka vystoupila v jedné z debat projektu Café Evropa. Přítomným sdělila, že se snaží hledět do budoucnosti na politiky, kteří teprve přijdou, či na ty slušné, kteří již v politice aktivní jsou.

„Chci se dívat dopředu na ty politiky, kteří do politiky půjdou, nebo na ty slušné, kteří tam jsou. A my je tam máme. Stůjme za nimi, vyjadřujme jim podporu, dejme jim o sobě vědět. Je to důležité i pro ně. Někdy jsou ty chvíle ale hrozně těžké,“ nechala se slyšet.

Zároveň Čaputová zmínila nutnost podpory politiků ze strany veřejnosti, nelze jim prý totiž do rukou svěřit odpovědnost a čekat, že na všechno vystačí sami. „Máme v západní kultuře návyk být žalobci a soudci. Stále nám něco nestačí, máme tendenci rychle si utvářet názor. Zkusme víc pozorovat než soudit. Nečekejme od politiků dokonalost, nikdo nejsme dokonalý. Zkusme najít větší míru ztotožnění, ale hlavně v tom buďme spolu. Neodevzdejme jim to do rukou a nečekejme, že oni to za nás zachrání. Demokracie je naší společnou úlohou,“ naléhala na obecenstvo.

Video  Zuzana Čaputová: Slovensko přijde o oblíbenou prezidentku  - Blesk TV
Video se připravuje ...

MartyACS ( 16. července 2023 21:44 )

Sice nemá ani páru kolik je na Slovensku vodních elektráren, ale Pohodu nevynechá

Emma Baly ( 16. července 2023 19:37 )

pragver ( 16. července 2023 09:17 )

Přesně tak, už by jí nikdo nevolil ! Prázdná slova a činy na prezidentování nestačí! !

xxxx678 ( 16. července 2023 08:34 )

Dobře, že paní prezidentka skončí a bude si užívat takovýto "normální" život. Protože, co předvádí ten šme/jd Fico, jak jí urážejí sprostě,byla reportáž myslím v "168hodin", nestačila jsem zírat, co je to tam za póvl ti Ficovci.

Manowar ( 16. července 2023 08:08 )

Zuza Čaputová,je už dlouho na Slovensku tak oblíbená,že se raději nebude ucházet o znovuz­vole­ní,pro­tože si je vědomá,že by ji pomalu nikdo nevolil.

Zobrazit celou diskusi