Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Ján (34) srazil dva cyklisty (†41 a †53): Ruka jednoho z nich vletěla chlapci (15) na tvář

Autor: fik - 
18. července 2023
10:29

Hrůza na Slovensku. V neděli 16. července v obci Ábelová v odpoledních hodinách došlo k tragické nehodě. Ján (34) srazil dva maďarské cyklisty. Náraz byl tak silný, že oběti byly roztrhané na kusy. Oba muži na místě zemřeli. U incidentu byl také přítomný patnáctiletý chlapec, který je z tragédie velmi traumatizovaný. Toto jsou šokující detaily celého neštěstí.

Podle předběžných informací Policie SR osobní auto Hyundai Santa Fe, které řídil čtyřiatřicetiletý Ján, srazilo dva cyklisty ve věku 41 a 53 let původem z Maďarska. Zranění byla tak vážná, že jim oba na místě podlehli. Náraz byl natolik silný, že cyklisty roztrhal. 

Incident se udál na silnici 3. třídy, která se prý před nedávnem opravovala. „Řidiči si cestu vzhledem k vysoké kvalitě pletou se závodní dráhou a jsou arogantní a bezohlední. Ján jezdil nebezpečně s autama, která nebyla v nejlepším technickém stavu. Byla to otázka času, kdy se něco stane,“ vypověděl starosta obce Jaroslav Maslen pro deník Plus JEDEN DEŇ. 

Kromě dvou obětí byl na místě přítomen také třetí cyklista, který za svými kamarády ale zaostával a na místo přijel o něco později. 

Několik minut po nehodě na místo dorazila také matka řidiče, která si přišla pro svého patnáctiletého vnuka, jenž byl v autě. „Chlapec se zhroutil. Všechno viděl. Seděl s nimi v autě, byl vepředu. Ruka cyklisty mu vletěla přes čelní sklo na tvář, druhá skončila na sedačce. Bylo to hrozné, všude byla těla,“ svěřila se pro Čas.sk. 

V souvislosti s touto tragickou nehodou začalo trestní stíhání pro trestní čin usmrcení. Alkohol ani jiné omamné nebo psychotropní látky u řidiče přítomné nebyly. Syn řidiče vypověděl, že se jeho otec z nehody nedokáže vzpamatovat a řekl, že nechce žít, protože zabil dva lidi, kterým život už nic nevrátí. 

Video  Smrtící nehoda na dálnici D11  - Aktu.cz
Video se připravuje ...

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání