Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Rychle a zběsile, jihočeská jízda: Porsche se řítilo po dálnici rychlostí 250 km za hodinu!

Autor: jel - 
17. července 2023
12:43

Šílenec v Porsche 911 GT3 se minulý čtvrtek řítil po dálnici D3 rychlostí vyšší než 200 km/hod. Když ho policisté vyzvali k zastavení, zřejmě jim chtěl ujet, to se mu ale nepovedlo. Nyní mu hrozí tučná pokuta a zákaz řízení.

Událost se stala ve čtvrtek 13. července na 127. kilometru dálnice D3, kde je nejvyšší povolená rychlost 130 km/hod. Řidiči porsche byla naměřena nejprve rychlost 251 km/hod a po odečtu možné odchylky měření rychlost 244 km/hod.

„Policisté za pomocí výstražného a  zvukového zařízení dávali řidiči znamení, aby sjel na nejbližším sjezdu a zastavil. Na to reagoval tím, že sice sjel, ale zřejmě měl v úmyslu strážcům zákona ujet,“ popsal situaci jihočeský policejní mluvčí Milan Bajcura.

Ujet se pirátovi silnic ale nepodařilo, překvapily ho semafory, a tak nakonec zastavil a z vozu vystoupil. „Provedeným testem na návykové látky vykázal negativní nález, a to jak na alkohol, tak i na omamně psychotropní látky. Svého protiprávního jednání si byl plně vědom a souhlasil s projednáním přestupku,“ uvedl mluvčí s tím, že řidiči nyní hrozí pokuta do výše až deseti tisíc a až roční zákaz řízení.

„Ke zkoušení rychlostních limitů vašich sportovních vozů neslouží dálnice nebo jiná rychlostní komunikace, ale autodrom!“ upozornil na závěr Bajcura.

Video  Zlatá mládež opět závodí v centru Prahy  - Instagram
Video se připravuje ...

bullshit ( 18. července 2023 12:48 )

Nebyl zdrogovaný ani opilý. Citelný postih by bylo zabavení vozu, to by asi zabralo na delší dobu a mohl by si to pamatovat

Michal Jahoda ( 18. července 2023 01:16 )

Porsche gt3 cena 4miliony, řidič bude asi plakat,když možná dostane v přestupkovém řízeni pokutu par tisíc🤣
Proč davno neni uzakoněno jako v Rakousku podle ceny a vystavit hned na místě, když dokáží poslat pokutu za radar ve městě.... zase místo pro leváry a úplatky 🤪 jsme národ levot a policie tomu hloupě slouži 🤑

JaNat ( 17. července 2023 14:31 )

Taky tíhnu na dálnici jezdit rychle. Ale jen, když je volná a široko daleko nikoho nevidím. Doposud mi to prošlo. Uf.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání