Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Řidič ve zlatém BMW se řídil po dálnici šílenou rychlostí: Jel až 222 km v hodině!

Řidič ve zlatém BMW se proháněl po dálnici rychlostí 222 km/h.
Řidič ve zlatém BMW se proháněl po dálnici rychlostí 222 km/h.  (Autor: Policie ČR)
Autor: jel - 
23. května 2023
10:19

V sobotu 20. května policisté z dálničního oddělení Velký Beranov v Kraji Vysočina kontrolovali provoz na dálnici D1. Po poledni kolem nich prosvištělo zlaté BMW, které se řítilo rychlostí 222 kilometrů v hodině. Řidiči hrozí tučná pokuta i zákaz řízení.

Hlídka zaznamenala zlaté BMW M4 jedoucí šílenou rychlostí na 107. kilometru dálnice ve směru na Prahu. V místě je přitom nejvyšší povolená rychlost 130 kilometrů v hodině. 

„Policisté řidiče vyzvali, aby jim předložil ke kontrole doklady nezbytné pro řízení a provoz vozidla, a poté ho vyzvali, aby se podrobil dechové zkoušce. Její výsledek byl negativní,“ sdělila policejní mluvčí Dana Čírtková. 

Mluvčí doplnila, že takovýto přestupek nelze vyřešit na místě uložením pokuty, a proto jej policisté zadokumentovali, a bude se řešit ve správním řízení. Třiatřicetiletému řidiči hrozí pokuta ve výši až deseti tisíc korun, odebrání pěti bodů a zákaz řízení na dobu až jednoho roku. 

Čírtková navíc upozorňuje, že takto vysoká rychlost je nebezpečná nejenom pro řidiče samotného, ale také pro ostatní účastníky provozu.

„Velmi nebezpečné to může být zejména v okamžiku, kdy se jiný řidič rozhodne předjíždět pomalu jedoucí vozidlo a vybočí do levého jízdního pruhu, protože nepočítá s tím, že se za ním vozidlo v levém jízdním pruhu blíží tak vysokou rychlostí,“ uzavřela mluvčí.

Video  Zlatá mládež opět závodí v centru Prahy.  - Instagram
Video se připravuje ...

54231 ( 23. května 2023 13:42 )

Ta pokuta je smesna,kdo ma na to,jezdit tak rychle,musi si byt vedom vaznosti prestupku.
Kdyz nekoho zabije,tak dostane maly trest a po pulce ho pustej,ale zivot uz nikomu nevrati.
Z devadesati procent na to doplati nevinny clovek,jenom aby si junior dokazal,ze umi jet rychle a on je tim panem na silnici.
Bohuzel bezna realita dnesne zlate mladeze.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání