Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

U Hulína zemřel při nehodě člověk, další jsou zranění: Jsou mezi nimi i děti

ilustrační foto
ilustrační foto  (Autor: Václav Burian)
Autor: ČTK - 
22. května 2023
10:40

Při čelní srážce dvou osobních aut u Hulína na Kroměřížsku v pondělí ráno zemřel jeden člověk. Další čtyři lidé včetně dvou dětí jsou zranění. Nehoda se stala u sjezdu z dálnice D55. Silnice druhé třídy mezi Hulínem a Holešovem na Kroměřížsku je kvůli ní uzavřena, policisté odklánějí dopravu na objízdné trasy. ČTK to sdělili mluvčí krajské záchranné služby Gabriela Netopilová Sluštíková a policejní mluvčí Petr Jaroš.

Nehoda se podle policie stala okolo 07:15. „V tuto chvíli můžu potvrdit střet dvou automobilů. Je to tragická dopravní nehoda. Komunikace je tam uzavřena. Policisté jsou na místě. Odkláníme dopravu, objíždí se to i přes dálnici,“ řekl Jaroš.

Podle Netopilové Sluštíkové při nehodě jeden člověk zemřel a další čtyři lidé včetně dvou dětí utrpěli zranění. Sedmiletého chlapce se závažnějším poraněním hlavy a hrudníku transportoval vrtulník do fakultní nemocnice. Jako doprovod s ním jel i jeho otec, který při nehodě utrpěl lehčí poranění hrudníku. „Čtyřletou holčičku s bolestí hlavy jsme převezli na dětské oddělení Kroměřížské nemocnice k dalšímu vyšetření. Žena ročník 1956 utrpěla závažná zranění, převezli jsme ji na urgentní příjem Krajské nemocnice T. Bati ve Zlíně,“ řekla ČTK Netopilová Sluštíková.

Podle dostupných údajů zahynulo při letošních dopravních nehodách na silnicích ve Zlínském kraji dosud šest lidí. Za loňský rok si v regionu vyžádaly životy 29 lidí.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání