Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Lékárník Tibor nepřežil srážku s kamionem. Kolem projíždějící dvojice si usmyslela, že ho okrade!

Autor: pma, inf - 
16. března 2023
20:11

Příbuzní a známí truchlí nad ztrátou oblíbeného lékárníka Tibora C. (†57). Ten dopoledne v pátek 13. ledna svým vozem v plné rychlosti a bez brzdění narazil čelně do protijedoucího náklaďáku a na místě svým zraněním podlehl. Na veřejnost se dostala šokující videa, kde se náhodní kolemjdoucí baví o tom, že by zesnulého muže okradli!

Na začátku letošního roku došlo ve slovenském okrese Trebišov ve směru na obec Veliat k vážné dopravní nehodě, která měla bohužel fatální následky. Sedmapadesátiletý lékárník Tibor C. (†57) tam ve svém voze značky Audi přejel do protisměru, kde se čelně srazil s kamionem. Ani přes včasný zásah záchranných složek už nebylo muži pomoci a na místě zemřel.

Tibor, jenž v minulosti působil jako předseda Slovenské lékárnické komory, byl vášnivým rybářem a kamarádi ho měli rádi pro jeho veselou a ochotnou povahu. Co oblíbeného lékárníka vedlo k tomu, že přejel do protisměru, zatím není známo. Dle zveřejněných záběrů vše ale vypadá, jako kdyby muž do protijedoucího vozu narazil záměrně.

Z místa nehody dvojice natáčela živý přenos

„Tibi měl těžkou cukrovku. Jako diabetik nosil pumpu, která mu dávkovala inzulin. Mohla se mu uvolnit, udělalo se mu nevolno a havaroval,“ spekulují nad možnou příčinou nehody známí. Slovenský deník Plus Jeden Deň zase informoval o tom, že se muž před smrtí choval divně a před skonem řešil rodinné problémy.

Krátce po nehodě silnicí projížděli třiapadesátiletý muž společně s šestatřicetiletou ženou. Zřejmě byli zvědaví, co se na místě stalo, a tak opustili vůz. V ten moment ovšem začali zcela nepochopitelně natáčet živý přenos na sociální sítě, zatímco kolem nabouraného vozidla chodili záchranáři a hasiči. Ze zveřejněných záběrů je také patrné, že dvojice chtěla zesnulého muže dokonce okrást.

Video  Dvojice se domlouvá, že okrade umírajícího muže (†57).  - Plus Jeden deň
Video se připravuje ...

Dvojice může skončit na rok za mřížemi

„Mobil našla na zemi obviněná žena, která o tom řekla třiapadesátiletému muži. Dohodli se, že ho dají do zastavárny. Nasedli do auta a odjeli směrem do Trebišova,“ uvedla k incidentu policie. Po cestě jim ale došlo, jakého činu se dopustili a že mohou mít problém se zákonem. V Trebišově tak mobil namísto zastavárny odevzdali na policii. Oběma v současnou chvíli hrozí až rok vězení za trestný čin zatajení věci.

Celkové okolnosti tragické nehody slovenská policie stále vyšetřuje. „Zatím nedisponujeme všemi výsledky znaleckých zkoumání. Znalecké dokazování probíhá, vyšetřování nebylo ukončeno,“ informovala košická policejní mluvčí Jana Mesárová. Případem se podle ní budou zabývat znalci například z oboru toxikologie nebo soudního lékařství.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání