Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Útoky medvědů na Slovensku: Za dva dny napadli tři lidi!

(ilustrační foto)
(ilustrační foto)  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: ČTK - 
15. července 2023
18:54

Úřady na Slovensku od pátku řešily tři případy napadení člověka medvědem. V pátek na muže, který byl na procházce se psem, zaútočila medvědice, muž ji nakonec v sebeobraně zastřelil. V sobotu ráno našli pokousaného muže na severu Slovenska. Třetí případ bez zranění prošetřují na jižním Slovensku, uvedl dnes server teraz.sk.

V pátek v lese poblíž obce Sučany nedaleko Žiliny zaútočila na muže se psem osmnáctiletá medvědice. Muž legálně drženou zbraní několikrát vystřelil do vzduchu, ale zvíře se k němu dál blížilo. Když od sebe byli asi metr, tak medvědici o váze asi 110 kilogramů poslední kulka usmrtila. Případ vyšetřuje policie, uvedla stanice TA3.

Druhý útok ohlásili v sobotu z lokality u Liptovského Hrádku. Běžce v brzkých ranních hodinách překvapil medvěd a pokousal ho na ruce a na noze. Muž je ve vážném stavu v nemocnici v Liptovském Mikuláši, ale jeho stav není kritický. Místa všech incidentů dnes prohledávají specializované týmy.

Střety s medvědy letos zaznamenala také Itálie, v Tridentsku jich žije asi stovka. V březnu v této oblasti napadl medvěd muže, který útok přežil. Na začátku dubna jeden napadený běžec medvědí útok nepřežil. Medvědici, údajnou pachatelku, chtěly úřady nechat utratit, ale italský soud, na který se obrátili ochránci zvířat, to zakázal.

Video  Mladá medvědice v Turecku snědla halucinogenní med  - Turecké Ministerstvo zemědělství a lesnictví
Video se připravuje ...

krapotkin ( 15. července 2023 21:50 )

Kluci jsou asi pěkně naštvaní. V tom vedru mít na sobě tolik chlupů je k zbláznění. Měli by jim po lesích udělat pítka s chlazenou vodou a nějakou dobrou baštou a chlupáči dají lidem pokoj.

mirkli ( 15. července 2023 19:38 )

Když dáváte fotku tak dejte druh medvěda který žije na Slovensku, a nedávejte tam grizzlyho, kudla.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání