Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Chlapec (10) málem zemřel poté, co hasil žízeň vodou: Kolik jí vypil?!

Autor: fik - 
15. července 2023
05:00

Ray Jordan z města Columbia v Jižní Karolíně si užíval oslav 4. července v parném letním dni. Když dostal žízeň, snažil se ji uhasit vodou. Nikdo však netušil, že vody vypil šest láhví. Chlapec poté skončil v nemocnici, protože mu hladina sodíku v krvi důsledkem vypití velkého množství tekutin najednou kriticky klesla a byl na pokraji života a smrti.

Klučina při oslavách 4. července dováděl venku se svými bratranci. Teplého počasí si užívali běháním a skákáním na trampolíně. Ray poté dostal žízeň a utíkal si domů pro pití. Později se zjistilo, že chlapec asi za hodinu vypil šest lahví vody.

Během hodiny Ray ztratil schopnost ovládat své motorické funkce a nemohl se hýbat. Situace se neustále zhoršovala a Rayovi rodiče pro britský deník Daily Mail vypověděli, že působil, jako by byl opilý, na drogách nebo mentálně postižený. 

Chlapce tedy převezli do dětské nemocnice Prisma Health, kde hochovi pomocí testů zjistili, že utrpěl „intoxikaci vodou“. Ledviny nedokáží zvládnout velké množství vody najednou, což má za následek klesnutí sodíku v krvi na kriticky nízkou hladinu.

„Ray dostal něco, co mu pomáhalo co nejčastěji močit, aby ze sebe dostal přebytečnou tekutinu,“ objasnila situaci Stacey, Rayova maminka. „Nikdy by nás nenapadlo, že by to mohlo být takhle vážné,“ dodala. 

Po několika dalších procedurách včetně regulace krve obnovenými hladinami sodíku a draslíku se chlapec probudil. „Kde to jsem? Co se stalo?“ byla jeho první slova. Nyní se Ray již plně zotavil a nemá žádné dlouhodobější následky.  Rayovi rodiče doufají, že neštěstí může nyní sloužit jako varování pro ostatní, aby si dávali pozor, kolik vody jejich děti pijí. 

Video  V pražském Hloubětíně utonul 17letý mladík. I přes snahu záchranářů a potápěčů se ho nepodařilo zachránit.  - Václav Burian
Video se připravuje ...

trintin ( 15. července 2023 19:09 )

Nikdo však netušil, že vody vypil šest láhví?? V USA mají galony, takže vypil 6 galonu? Když USA napadly Irák, měli USA vojáci povinný pitný režim. Jeden voják po vypití 10 litrů vody zemřel.

diskutujici ( 15. července 2023 08:29 )

Kolik toho bylo, není ani v tom originálním článku.
"..Není jasné, jak velké byly láhve vody, které Ray vypil.."
A k tomu pivu - taky tam jeden píše v konferenci:
"..Omg to samé se mi stalo, když jsem vypil 10 lahví piva. Nemohl jsem pak používat ruce ani nohy.
Je to třeba více prozkoumat. To vše může souviset s COVIDem.."

krapotkin ( 15. července 2023 08:08 )

Kdyby pil pivo, tak se mu to nestalo.

Jiří Zvěřina ( 15. července 2023 07:55 )

Šest lahví??? To je kolik litrů???

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání