Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Kup si toaletní papír, radí farmář lupiči: Cibule, kterou ukradl na Kolínsku, ho může otrávit

ilustrační foto
ilustrační foto  (Autor: istock.cz)
Autor: jel - 
11. července 2023
11:30

Říká se, že jedna cibule denně vás zachrání před všemi doktory. O cibuli, kterou si ukradl zloděj z farmy v Červených Pečkách na Kolínsku to ale rozhodně neplatí.  Byla totiž ošetřená pesticidy a fungicidy a lupiči po ní může být velice špatně.

Zloděj v noci ze soboty na neděli navštívil pole farmy Zelenina Abrahám a ukradl asi jednu tašku cibule. Škodu ale nenechavec způsobil především sobě. Pole bylo čerstvě chemicky ošetřené proti plísním a plevelům. Ochranná lhůta, při níž je konzumace nastříkané zeleniny nebezpečná, je jednadvacet dní. U pole je sice umístěna cedule s upozorněním, že je úroda chemicky ošetřená, zloděj ji ale zjevně ve tmě neviděl.

Na kuriózní případ upozornila sama farma na svých stránkách. „Doporučuji poctivě ukradenou cibuli vyhodit,“ napsali majitelé, kteří zloději následně poradili, aby si koupil dostatečné množství toaletního papíru. 

„Snad to zafunguje trošku i jako upozornění pro ostatní, co zastavují u pole a rvou úrodu do igelitky,“ dodali na závěr s tím, že u pole mají umístěné fotopasti a o nenechavcích vědí.

Video  Policisté pátrají po zloději z Atria Flora  - Policie ČR
Video se připravuje ...

 

N Nxn ( 12. července 2023 23:05 )

Ale on ji přece jíst nebude.

stoura ( 11. července 2023 14:22 )

Tak mne napadlo, farmář radí zlodějovi aby si koupil toaleťák že ta cibule je chemicky ošetřená a že bude mít problémy. A co ti lidé co si tu cibuli od něho poctivě koupí? Ti nedostanou sr..ku? Tomu jézetďákovi není blbý to normálně prodávat?

verka1 ( 11. července 2023 13:17 )

Fotopast a ví kdo jím cibuli ukradl.
Tak od nikoho nekupujte cibuli, zloděj ji bude prodávat 👎
Žádná Bio cibule 👎

krapotkin ( 11. července 2023 12:56 )

Při 20 Kč za roli (cena u zlodějů z Kauflandu) se mu ta cibule docela prodraží.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání