Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Nepříjemnosti v dovolenkovém ráji Čechů: Zloději terorizují turisty na chorvatských plážích!

Autor: pma, inf - 
2. července 2023
13:58

Chorvatsko se každoročně stává jedním z nejoblíbenějších míst pro letní dovolenou. Tamní úřady apelují na přijíždějící turisty, aby si během vodních radovánek dávali pozor na své věci. Čím dál častěji musí policie řešit případy, kdy zloději lidem odcizují peníze, mobilní telefony, oblečení nebo klíče.

V Kvarnerském zálivu v Jaderském moři leží ostrov Krk, ke kterému každoročně míří spousta tuzemských turistů. Chorvatský deník Dnevnik upozorňuje příchozí cizince, aby si dávali pozor na své odložené věci.

Krade se v Rabu i Rijece

Konkrétně ve městech Malinska a Baška tamní policie řeší šest případů krádeží. Turisté ze Slovinska, Itálie, Maďarska a Německa se odebrali do vln a odložili si na lehátkách a dekách své batohy a tašky. Uvnitř ale nechali své peněženky, mobilní telefony, klíče, oblečení a další cennosti. A zatímco si cizinci užívali v moři, zloději jim věci ukradli.

Podle listu došlo k podobným incidentům i na pláži Kantrida v Rijece nebo v oblíbených městech Opatija a Rab.

Nekontrolujte si peníze a cennosti

Primorsko-goranská policie se v současnou chvíli zabývá sedmi případy, při kterých přišlo devět poškozených dohromady o 3 900 eur. To je v přepočtu přibližně 92 tisíc korun českých.

Policie připravila seznam doporučení, které by návštěvníci pláží a měst měli hlavně během letní sezóny dodržovat. Lidé by si měli například k vodě  brát jen tolik peněz, kolik skutečně potřebují na drobné výdaje, jako je občerstvení, a neschovávat si hotovost společně se všemi doklady. „Nekontrolujte si často své peníze a cennosti, akorát na sebe a své věci upozorníte zloděje,“ apeluje dále chorvatská police.

Video  Turecko versus Chorvatsko: Expert řekl, co vyjde levněji. Dovolenkový ráj Čechů zdražil.  - Andrea Ulagová
Video se připravuje ...

krapotkin ( 4. července 2023 13:28 )

Snad to čeští zloději Chorvatům u nás vracejí, ale na to stačí naše vláda s ukrajinským premiérem.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání