Bari

Hlavní město Apulie, regionu na podpatku proslulé apeninské holínky, v tipech na zajímavou dovolenkovou lokalitu příliš často nenajdete. A je to škoda. Nabízí nejen skvělé koupání v Jaderském moři a díky své poloze i o něco teplejší podnebí i vodu. Teplota moře tu neklesá pod 20°C od června do října a i v lednu tu vládne příjemné, takřka jarní počasí. 

Na své si tu ale přijdou i milovníci historie. Vždyť toto město bylo založena již v 1. století před naším letopočtem. Uniknout by vám tak rozhodně neměly významné stavby, jako například středověká pevnost Castello Normanno-Svevo. Ještě o něco starší je slavná katedrála San Sabino. No a minout nesmíte ani nejrušnější místo města - náměstí Piazza Mercantile. Bari je prostě skvělý tip na prodloužený víkend i dlouhou dovolenou. A levné letenky do Bari seženete na eSky.cz v sekci Akční letenky.

Sicílie

Sicílie – to není jen kdysi proslulé sídlo mafie. Palermo, Agrigento, Trapani, Catania i další města stojí za to, abyste mezi jejich památkami strávili celý víkend. Nebo vyrazte na Sicílii na alespoň týdenní dovolenou. Pak jistě nezapomeňte zdolat asi nejznámější evropskou sopku Etnu, toulat se po horské rezervaci Madonie, poležet si na nejkrásnějších plážích u San Vito Lo Capo a navštívit Aristotelovo rodiště Syrakusy. Levné letenky na Sicílii přitom najdete na eSky.cz v sekci Akční letenky.

Autor: ESKY.PL S.A.

Sardinie

Druhý největší italský ostrov lze pro dovolenou také jednoznačně doporučit. Uhrane vás už samotné pobřeží – zátoka Cala Mariolu s oblázkovou pláží nebo nejkrásnější písčitá pláž Sardinie Cala Luna. A kdyby vás náhodou nelákalo koupání, zdejší města vás nadchnou. Zavítejte třeba do Alghera. Stojí na skalnatém výběžku, který doslova vybízel ke stavbě pevnosti. A ta tu také stojí. Úzkými uličkami a pestrobarevnými fasádami pak turisty fascinuje městečko Bosa. Odsud se vám nebude chtít pryč. Levné letenky i na Sardinii snadno nakoupíte na eSky.cz v sekcí Akční ceny.

Benátky

Nejromantičtější město Itálie je skvělým tipem pro víkendový výlet nejen pro novomanžele a zamilované páry. Projížďku na gondole si samozřejmě nesmíte nechat ujít, ale Benátky nejsou jen o romantických vodních kanálech, přes které se klenou historické mosty. Mimochodem, tím nejstarším z nich je Ponte di Rialto. Nejnavštěvovanější místo Benátek je kupodivu vody prosté. Jde o náměstí Piazza San Marco s bazilikou sv. Marka. Toto místo s ikonickou zvonicí jistě znáte z fotek. Jinak se ale od vody daleko nedostaneme - Dóžecí palác, čtvrti Murano i Burano i renesanční bazilika San Giorgio Maggiore jinak než hned nad hladinou spatřit nemůžete. Nejlevnější letenky do Benátek najdete na eSky.cz v sekci Akční letenky.

Autor: ESKY.PL S.A.

Neapol

Téměř milionová Neapol na „holeni italské boty“ je správním městem regionu Kampánie a místem, kam určitě stojí za to vyrazit na víkend. Město měly chránit středověké hrady Castel Nuovo a Castel dell'Ovo. Na největšího nepřítele - sopku Vesuv tyčící se nad městem - by ale byly krátké. Dnes jsou hrady i sopka turistickými lákadly, stejně jako třeba nákupní pasáž z 19. století Galeria Umberta I., španělská čtvrť Spagnoli nebo královský palác Palazzo Reale di Napoli. Minout nesmíte ani náměstí Piazza del Plebiscito s bazilikou sv. Františka. A kdyby se vám náhodou všechny ty památky přejedly, nechte se hýčkat slunečními paprsky nebo mořskými vlnami na pláži Mappatella. Hlavní neapolskou pláž najdete jen kousek od nich, vlastně stále ještě uprostřed města. Nejlevnější letenky do Neapole najdete na eSky.cz v sekci Akční letenky.

Pár rad, jak ušetřit

Víkendový pobyt i dovolená v Itálii jsou prostě skvělý nápad. Ještě vylepšit jej ale můžete, když se vám podaří za takovou dovolenou ušetřit. Jak na to? V první řadě volte správný termín. V období prázdnin vyjdou letenky i ubytování nejdráž. Zkontrolujte si, zda se ve vaší cílové destinaci nekoná nějaká významná událost a letenky pořizujte na termíny alespoň dva dny před nebo po ní. A hlavně nesáhněte po první nabídce. Hezky si je srovnejte ve srovnávači letenek, jako je například eSky.cz. To je  platforma, kde seženete levné letenky, naplánujete eurovíkend i dovolenou namísto použití běžného vyhledávače. Intuitivně a na pár kliknutí se dostanete ke kompletní nabídce. Výběr a nákup těch nejvýhodnějších letenek je pak otázkou krátké chvíle.