Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Toaletní papír, cibule nebo mucholapka? I tohle našli lidé pod vánočním stromečkem!

30. prosince 2023
13:39

Taky si letos lámete hlavu nad tím zdali jste své milované vhodně obdarovali? Britský průzkum společnosti Opinium shromáždil dva tisíci odpovědí na otázku, který vánoční dárek je ten nejhorší! Mezi ty nejnenáviděnější patří např. toaletní papír, krém proti vráskám, či cibule. 

 

Téměř čtvrtina dotázaných uvedla, že minulé Vánoce dostala dárek, který nechtěli nebo který se jim nelíbil. První příčky obsadily rozbité hračky, toaletní papír, mucholapka a sáček cibule. Jeden člověk uvedl, že od svého rodiče dostal mléčnou čokoládu, přestože má intoleranci na laktózu. Mezi další jobovky patří také případ respondenta, který se stravuje vegansky. Kamarád ho podaroval kuřetem.

Drtivá většina - konkrétně 78 % - dotazovaných uvedla, že u zmíněným dárků nebyla možnost je vyměnit za něco vhodnějšího. Z toho důvodu museli vymyslet, co s nechtěným zbožím udělat. Zhruba čtvrtina buď dárek poslala dál, nebo to plánuje a někteří rovnou zvolili prodej.  Krajní řešení dárek vyhodit zvolilo jen 5 %. 

Mnoho maloobchodů se snaží svým zákazníkům vyjít vstříc a upravuje pravidla reklamace hlavně v období svátků. Většina prodejců se shodne na tom, že nejspolehlivějším způsobem, jak se vyhnout nespokojenosti, je si uchovat od zboží účtenku. V takovém případě je pak snadné zakoupený dárek vyměnit, nebo si nechat vrátit peníze.

Video  Bezcitný zloděj okradl děti o vánoční dárky!  - TV JOJ
Video se připravuje ...

srpmistr ( 7. ledna 2024 01:58 )

A někteří tam našli i jiné věci, že.

Zobrazit celou diskusi