Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Máma se s dětmi vrhla do Macochy: Není jediná! Tajemná propast sebevrahy přitahuje

Autor: VaB - 
4. července 2023
05:00

Skok do hluboké propasti jako jistá smrt? Macocha dlouhá léta přitahuje sebevrahy, kteří chtějí nadobro ukončit svůj život. Poslední tragická událost, kdy matka se dvěma dětmi přelezla zábradlí a skočila, šokovala celou republiku. Počet mrtvých se už blíží ke stovce.

Páteční odpolední slunečné počasí zničila tragická zpráva o pádu mladé ženy a dvou dětí do propasti Macocha. Podle svědkyně šlo o dvě malé děti, z toho jedno bylo batole. Matka seděla u nedalekého stánku, poté se přesunula k zábradlí a skočila.

Později jsem od horního můstku zpovzdálí slyšela hodně silný dětský pláč a křik. Pak vyběhl číšník a ještě někdo. Křičel: Paní, nedělejte to, nedělejte to! A pak zazněl další výkřik,“ popsala otřesné okamžiky svědkyně.

Na místo krátce poté vyrazila záchranná služba a policie, která na místo vyslala dva vrtulníky. Nikomu už ale nebylo pomoci. „Motiv události tušíme, ale v tuto chvíli je stále předmětem vyšetřování,“ doplnil policista Pavel Šváb.

Více jak 85 mrtvých

Propast Macocha je ve své suché části hluboká 138,4 metru. Zřejmě i kvůli takové hloubce, do které sebevrazi skáčou, všechny přitahuje. Krom toho je zároveň jednou z nejvyhledávanějších atrakcí v České republice.

Nejsou tomu ani dva roky, co do propasti skočila 5. ledna 2021 39letá žena. Svůj život ukončila také o 14 dní později o deset let starší nešťastnice. Nejčastěji si sebevrazi vybírají ke skoku Horní můstek, na který je nejlepší přístup.

V roce 2000 objevili potápěči v jezírku šest let starou mrtvolu, i ta patřila sebevrahovi. Podobně tomu bylo o deset let později, kdy bylo objeveno tělo cyklisty. Také on skočil do hlubin propasti.

Od počátku 30. let minulého století v národní památce skončilo svůj život více jak 85 lidí, avšak oficiální statistika neexistuje. Sebevrazi nejčastěji končí na takzvaném kameni sebevrahů Macocha.

Urologa dohnala rakovina

Jedním ze známých případů tragické sebevraždy je skok brněnského urologa. Arne R. v srpnu 2012 skočil do propasti kvůli rakovině slinivky břišní, která ho dohnala ve 46 letech. Svůj život ukončil pouhé čtyři dny před začátkem léčby. I on si vybral horní můstek propasti Macocha

Nic nepomůže

Ochránci přírodních památek mají navíc svázané ruce, jedinečný přírodní útvar nejde oplotit. Jde o jedinečný přírodní útvar, nelze do něj zasahovat, například stavbou bariér a plotů. To je nemyslitelné. Navíc pokud někdo přijede se sebevražedným úmyslem, stejně mu v tom nikdo nezabrání,“ popsal před lety zástupce vedoucího CHKO Antonín Tůma.

Video  Policejní mluvčí Pavel Šváb k tragédii na Macoše  - TV Blesk Zdeněk Matyáš
Video se připravuje ...

MarekBadatel ( 5. července 2023 00:28 )

Samý kočárek kdykoli jedu MHD, tak snad nebude tak zle a brzy zase vyklíčí nový život. Nevymíráme, v porodnosti jsme předběhli spoustu okolích států. Češky jsou docela výkonné. Podobným případům se nedá vyhnout ani zabránit a dělo se to vždy. Akorát se o tom tolik lid nedozvědělo. Bylo by lepší kdyby žily, ale těžko říct jak by to pak bylo.

MarekBadatel ( 5. července 2023 00:17 )

Češi (zčásti Němci) nemají rádi kriply a lidi "kteří mají nějaký problém" a proto takoví lidé skáčou do Macochy, protože jenom ta jediná je přijme s otevřenou náručí. Systém je nastaven tak, aby takoví lidé se v něm nemohli udržet/přežít a aby jim nezbývalo nic jiného než něco takového spáchat. Takhle to je. To je krutá realita.

MarekBadatel ( 4. července 2023 23:59 )

Spíš se modlete aby nevybuchla Záporožská jaderka, aby vy nebo Vaše dětičky nebyly zasaženy toxickým a radioaktivním spadem a tím se samy nestaly kr+plíky. To by se taky mohlo stát že tam budou skákat celé zástupy s rozběhem.

MarekBadatel ( 4. července 2023 23:48 )

Zachránil jsem těžce nemocnou mladou slečnu na hadičkách které jí vedly přímo do břicha. měla hrozné bolesti a její oči prosily o život. Doslova jsem jí vyrval ze spárů zubaté.
A chlubím se tím? Chtěl jsem od ní vděk? Nechtěl. Odměna pro mě je že je zdravá a šťastná. Tak vidíte.

MarekBadatel ( 4. července 2023 23:44 )

Mžou tam běhat v převleku Frankensteina a dělat reklamu na special produkty pro sebevrahy.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání