Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Personál v košické nemocnici přivázal miminko k posteli: Mámy popsaly nepříjemnou zkušenost!

Autor: jel - 
2. července 2023
21:07

Sedmnáctiměsíční syn Slovenky Eriky byl hospitalizován v Dětské fakultní nemocnici v Košicích. Matka má ale velké pochybnosti o tom, jak tam s ním zacházeli. Příbuzná jí totiž poslala video, kde je chlapeček přivázaný k posteli. Špatnou zkušenost popsaly i jiné matky. Nemocnice se brání.

Fotografie a videa chlapečka přivázaného k posteli zveřejnil portál Crime.sk. Máma Erika byla v době hospitalizace dítěte doma s dcerou. Záběry miminka, které bylo za zápěstí přivázané k posteli, natočila příbuzná Eriky. „Kmotra mi řekla, že je přivázaný k posteli. Hned jsem šla pro něj, dva dny tam takhle byl,“ popsala pro Plus JEDEN DEŇ matka. 

Podle nemocnice byl chlapeček přivázaný kvůli infuzi, na zveřejněných fotografiích, ale žádná infuze není a děťátko je stejně přivázané. 

Timea Kusnyírová ze sekretariátu nemocnice sdělila, že přísně dodržují všechny standardní postupy schválené ministerstvem. 

Údajně ale nejde o první špatnou zkušenost z košické nemocnice, několik žen popsalo také nepříjemné zážitky. Syna paní Denisy před dvěma lety také přivázali k posteli, podala proto podnět na Úřad pro dohled nad zdravotní péčí. „Napsali mi, že je to v zájmu bezpečného podávání léku, pokud to situace vyžaduje a dítě ještě není schopné spolupracovat,“ sdělila.

Video  Jak probíhá péče o předčasně narozené děti v Porodnici Pardubice.  - Videoredakce ženských webů
Video se připravuje ...

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání