Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Stěžovala si na stalking na policii, vysmáli se jí: Schizofrenik pak Andree uřízl hlavu

Autor: štt - 
2. července 2023
19:15

Sestry před rokem podaly trestní oznámení na muže, který jednu z nich pronásledoval. Přestože na bezpečnostní orgány naléhaly, aby začaly jednat, na policii se jim vždy vysmáli. Teror nakonec skončil tragédií…

V Dubnici nad Váhom ve čtvrtek došlo k otřesné vraždě, napsal deník JEDEN DEŇ Plus. Když šla Andrea ráno do práce, byla surově napadena. Hlavním podezřelým je Ján M. (36), který matku dvou dětí léta sledoval. Nebohá žena neměla šanci se ubránit. Muž k ní měl přistoupit s dlouhým nožem a opakovaně ji bodnout. Když krvácela na zemi, údajně jí uřízl hlavu.

Absolutní neochota

Andrea pachatele znala a věděla, že je do ní chorobně zamilován. Přestože jej opakovaně odmítla, jeho zájem o ní nezmizel. Když si všimla, že ji začíná po městě sledovat, řekla to svým třem sestrám.

K ohavnému zločinu se jedna ze sourozenkyň již vyjádřila. Dle jejího názoru krev na rukou mají i místní policisté. „Když jsme před rokem a půl podaly trestní oznámení, vyšetřovatel se nám během výslechu vysmál,“ napsala na svém facebookovém účtu.

Úředníci se snažili obě ženy uchlácholit a říkali, že jim nehrozí žádné nebezpečí. Sestry se nechtěly nechat odbýt a opakovaně hlásily, když se stalker nacházel v místě jejich bydliště. Policisté však nadále brali věc na lehkou váhu a volajícím řekli, ať „si jdou stěžovat k paní prezidentce“. Policisté navíc dlouho odmítali s pronásledovatelem provést výslech. Ten udělali až poté, co švagři pachatele zadrželi a zavolali na něj policii.

Léčený schizofrenik

Případ otřásl celým Slovenskem. Zmíněný status sdílely přední političky. Žádají policejního prezidenta Štefana Hamranu, aby okamžitě zjednal nápravu a představil plán, jenž zajistí, že bezpečnostní orgány začnou podobné případy brát vážně. Nejedná se totiž o ojedinělou situaci, při níž Slovenkám nebyla poskytnuta dostatečná pomoc.

Policie podezřelého již zadržela. Ján M. čelí zvlášť závažnému obvinění z úkladné vraždy. Dle zveřejněných informací má šestatřicetiletý muž trpět schizofrenií. Opakovaně byl hospitalizován a držen v ústavní péči, ale v září 2022 byl propuštěn. Léčil se ambulantně a chodil na kontrolu ke svému psychiatrovi. Dle lékařů neměl být pro společnost nebezpečný.

Video  Insta Crime Podcast: Dětský vrah z Kmetiněvsi zavraždil Barunku (†13).  - Chebotareva
Video se připravuje ...

Lomikel ( 3. července 2023 07:25 )

kvalitní policajt se stará o důležitější případy, např. o zaplacené pokuty za špatné parkování, či za překročení rychlostního limitu o 3 km/hod nad limit.
S takovou prkotinou, jako je vražda ho neobtěžujte...

verka1 ( 2. července 2023 20:24 )

Policie pomáhá a chrání 👎
Policie měla řešit, schizofrenik se měl léčit. Tak chodil se léčit?? Kdyby to policie řešila, tak musí vědět o jeho nemoci a chodil se léčit?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání