Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Slovenský vrah své oběti brutálně popravil: Soud ho poslal na doživotí do vězení!

Autor: rc - 
18. ledna 2023
16:01

Zbytek svého života ve vězení stráví slovenský sériový vrah Ján Románek. Rozhodl o tom Nejvyšší soud v Bratislavě. Románek si má svůj trest odpykat ve věznici s nejvyšší ostrahou. Nejvyšší soud tak potvrdil loňské rozhodnutí Specializovaného trestního soudu. Muž se před soudem zpovídal ze dvou vražd a dalších pokusů o ně.

První vraždu Románek spáchal v lednu roku 2015 na čerpací stanici ve Veľké Lomnici. Tehdy vtrhl na benzinku se zbraní v ruce a střelil do hrudi pumpaře Erika. Z kasy si pak odnesl v přepočtu necelých 20 tisíc korun. Postřeleného muže odvezli do nemocnice, kde však svým zraněním podlehl.

O dva roky později Románek útočil znovu. Střílel na vozidlo, v němž seděl Štefan se svou snoubenkou Danielou. Dvojice zastavila s autem na cestě, aby odklidila kameny, které blokovaly cestu. V tu chvíli se ozvala střelba. Snoubenci skončili v nemocnici a jako zázrakem přežili.

Video  Nejvyšší soud v Bratislavě odsoudil na doživotí Jána Románka, který se přiznal ke spáchání dvou vražd.  - TV JOJ
Video se připravuje ...

Další vražda se stala v roce 2019 v lese v Levočských vrších. Tam Románek zastřelil sedmasedmdesátiletého muže. Motiv činu doposud není jasný. Jak uvádí televize JOJ, Románka se podařilo vyšetřovatelům chytit poté, co jej zastavila policejní hlídka u Liptovského Hrádku.

Na strážce zákona tehdy vytáhl zbraň a spustil palbu. Policisté muže zadrželi, obvinili a následně obžalovali. Specializovaný trestní soud jej shledal vinným a odsoudil ho k doživotnímu vězení. U soudu se Románek přiznal a svých činů litoval. Proti rozsudku se však odvolal.

Podle výše zmíněné televize obhajoba zpochybnila mimo jiné v odvolání závěry znaleckých posudků a rovněž uvedla, že Románek trpí psychickými problémy. Nejvyšší soud v Bratislavě ale v úterý 17. ledna potvrdil verdikt Specializovaného soudu.

V síni zazněly i výpovědi některých svědků z vězení, kteří uvedli, že jim Románek tvrdil, že se do něho převtěloval vlkodlak či Arab, a žádal, aby ho oslovovali Hasan či Ferko Taraba. Rozsudek soudu je právoplatný.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání