Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Krutá pravda o šéfovi Cosa Nostry: Syna (†12) mafiána unesl, uškrtil a rozpustil v kyselině!

Autor: pma, inf, ČTK - 
18. ledna 2023
05:00

Italská policie slaví obrovský úspěch. Po více než 30 letech se jí podařilo vypátrat nejhledanějšího zločince v zemi Mattea Messinu Denara (60), šéfa sicilské mafie Cosa Nostra. Ten byl zatčen v Palermu na začátku tohoto týdne. Mafiánský boss a zabiják má na svědomí opravdové zrůdnosti. V devadesátých letech unesl teprve dvanáctiletého chlapce Giuseppa Di Mattea, syna mafiánského přeběhlíka. Mladíka věznil přes dva roky, pak jej uškrtil a jeho tělo rozpustil v kádi s kyselinou!

V pondělí italská agentura Ansa informovala veřejnost, že se policii podařilo zatknout jednoho z nejhledanějších a nejobávanějších padouchů Itálie, šedesátiletého šéfa sicilské mafie Cosa Nostra Mattea Messinu Denara. „Byl zadržen v jedné klinice v Palermu, nekladl odpor,“ uvedl velitel speciálního útvaru ROS Pasquale Angelosanto.

Denaro se ujal vedení Cosa Nostry poté, co byli zatčeni jeho předchozí šéfové. Bernardo Provenzano skončil za mřížemi v roce 2006 a Salvatore Lo Piccolo o rok později. Mafiánský boss měl v roce 1993 na svědomí bombové útoky ve Florencii, Milánu a Římě, při kterých zemřelo deset lidí, a od té doby se před italskou justicí skrýval.

Video  Jak skončil obávaný mafiánský boss Al Capone: Nejdřív vězení Alcatraz, pak ho dorazila těžká demence  - Videohub
Video se připravuje ...

Chlapce obelhali v převlečení za policisty

Denaro se údajně dopustil mnoha dalších vražd. Jednu z těch nejhorších spáchal podle italského deníku Il Messaggero v devadesátých letech. V listopadu 1993 vyjel teprve dvanáctiletý Giuseppe Di Matteo ze stáje jezdecké školy se svým koněm, když v tom už opodál stáli členové sicilské mafie společně s Denarem převlečení za policii. Přemluvili hocha, aby jel s nimi, že ho vezmou za jeho otcem.

To se ovšem nestalo a Giuseppa mafiáni unesli. Důvodem bylo vydírat jeho otce, Santina Di Mattea, který od Cosa Nostry zběhl a chtěl proti ní vypovídat u policie. Chlapce skupina věznila necelé tři roky.

„Volal na nás, že musí na záchod, ale nebyla to pravda. Prostě se bál. Pak jsme se za ním vrátili, abychom ho uklidnili, a řekli jsme mu, že se příští den znovu uvidíme. Už jsme ho nikdy neviděli,“ popsal jeden z mafiánů, který se únosu chlapce zúčastnil. Giuseppa zabil sám Denaro, když ho vlastníma rukama uškrtil a hochovo tělo následně rozpustil v kádi s kyselinou.

Soud začne během pár dní

„Četl jsem, že je Denaro nemocný. No, doufám, že bude mít ještě dlouhý život, aby mohl trpět co nejdéle a stejným utrpením, jako trpěl můj bratr. Nevinné dítě,“ vyjádřil se po mafiánově zadržení Nicola, bratr zavražděného dvanáctiletého chlapce. Podle Nicoly rodina zažila po Denarově zadržení směs radosti a bolesti. Příbuzní jsou ovšem rádi, že pravda o zabijáckém šéfovi Cosa Nostry vyjde na povrch a Denaro bude za svoje skutky odsouzen.

Podle italské televize SkyTG24 by soud s mafiánským bossem mohl ve městě Caltanissetta začít už tento čtvrtek.

 

 

 

lucasv ( 18. ledna 2023 13:58 )

Ve dvanácti ho unesli, přes 2 roky věznili a Blesk "+12". Já myslela, že problém mají jen s gramatikou...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání