Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Američanku během dovolené na Bahamách napadl žralok: V nemocnici jí museli amputovat nohu

Autor: fik - 
30. června 2023
21:13

Heidi Ernstová je zkušená potápěčka. Její letošní výlet na Bahamy se bohužel neobešel bez újmy na zdraví a zbytek života bude muset strávit s protézou.

Heidi se na Taino Beach na Bahamách věnovala svému oblíbenému koníčku - potápění. Zrovna se z vody vracela zpět na loď, když ji nečekaně napadl žralok. Heidi se podařilo žraloka udeřit a zachránit si tak život, informoval londýnský deník Metro.

Neznámý muž na lodi Heidi poskytl první pomoc, což ji zachránilo před vykrvácením. Ernstová americkému deníku The Gazzete vypověděla: „Všude byla krev. Byla jsem v příšerných bolestech a bála jsem se, že vykrvácím.“

Zraněná žena byla po útoku převezena do nemocnice Rand Memorial ve Freeportu a poté letecky přepravena do Úrazové nemocncie Ryder v Miami.

V nemocnici jí, vzhledem k rozsahu rány a infekci, museli amputovat nohu od holeně dolů. V tuto chvíli má za sebou Heidi Ernstová již nespočet operací a bude potřebovat další.

Kim Barnesová, blízká přítelkyně Heidi, která s ní také cestovala na Bahamy, pro Ernstovou založila sbírku na GoFundMe na pokrytí nákladů spojených s léčbou, kde se momentálně podařilo vybrat více než více než 173 tisíc korun.


V galerii se můžete podívat na další útoky žraloků. 
Video  Bioložka zažila nevšední setkání se žralokem.  - Instagram: Juan Oliphant
Video se připravuje ...

Květoslava Velanova ( 1. července 2023 20:12 )

Všude dobře, doma nejlépe. Nejsou tam žraloci .

Jarda564 ( 1. července 2023 16:30 )

To je fakt divný,kolik lidí se fláká u moře? Je úplně jedno kde,a kdo. Je to jejich zóna, jeďte na Lipno a tam vám ruská pakáž sežere peněženku...ale končetiny možná přežijí...🙈

Th0r_z_h0r ( 30. června 2023 22:14 )

Hrdina zralok ne, vystavej ho v muzeu, unafnul parat USSAcce. Alespon to tak bylo s tim v Egypte. Ukroprimitiv se prevratil blahem. Jen nikomu nedoslo, co delaj ozraly ksichti v Egypte a proc nebojujou za tu svoji okupacni zonu.

krapotkin ( 30. června 2023 21:24 )

Nějak se to napadání množí. Zřejmě si zubáči řekli, že když jim lidi loví obědy, tak oni se nají lidma.

Zobrazit celou diskusi