Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

VIDEO: Útoky žraloků na lidi: Záběry plné bolesti, strachu i umírání

  • Video se připravuje ...
    Autor: zf - 
    12. 6. 2023
    12:06

    Děsivý útok na ruského turistu (†23), kterého zabil žralok před zděšenými přihlížejícími, připomněl, že i v oblíbených turistických destinacích číhá nebezpečí. Žraloci způsobí každý rok několik desítek nevyprovokovaných útoků na člověka. V roce 2021 při nich zemřelo 11 lidí. 

    I když to není mnoho, Přesto jejich útoky děsí. Z následujících videí, které tyto okamžiky hrůzy, strachu a bolesti zachycují, pochopíte proč.

    Video  Smrtelný útok žraloka v Egyptě.  - Facebook
    Video se připravuje ...

    Záběry z interakcí mezi lidmi a žraloky, najdete na dalších listech článku

  • 1.Smrtící útok na rakouskou turistku

    Policista mimo službu doslova na poslední chvíli vytáhl z moře chlapce dovádějícího na floridské pláži Cocoa Beach. Zhruba ve třinácté vteřině uvidíte, jak jej stahuje z moře ve chvíli, kdy kolem něj již ve vodě plave dravá paryba.

    Video  Policista mimo službu zachránil z moře chlapce, na kterého si brousil zuby žralok!  - Cocoa Beach Police & Fire
    Video se připravuje ...

  • 2.

    Duchapřítomnost a neskutečně chladnou hlavu předvedl v roce 2017 americký potápěč Parker Simpson. Během lovu ryb na něj i jeho kolegu zaútočil třímetrový žralok. Zřejmě měl spadeno na jejich rybí úlovky. 

    Vše probíhá opravdu rychle. Parker se chlubí svým úlovkem, když k němu během pár sekund připlave žralok. Začíná boj o život, kdy Parker odhazuje ulovené ryby i nenabitou harpunu a pouští se kopáním a pěstmi do žraloka. Predátor nakonec odplouvá.

     

    Výsledkem je rozkousaná ploutev, prokousaná holeň a ztráta litru krve. Podívejte se na video!

    Video  Souboj na život a na smrt potápěče a žraloka  - Facebook.com/Parker Simpson
    Video se připravuje ...
  • 3.Záchrana chlapce na poslední chvíli

    Tomu se snad ani nedá říci "štěstí v neštěstí". I když z hlediska záchrany života určitě ano. Osmnáctiletý mladík z Brazílie měl fakt blbý den. Jose Ernestor da  Silva plaval v moři, když náhle ucítil bolest v těch nejcitlivějších místech. Okolo plující žralok mu svým kousnutím amputoval jeho chloubu a kus stehenní kosti. Následující záběry nejsou pro citlivé povahy.

  • 4.Souboj na život a na smrt potápěče a žraloka

    O moc lépe dopadli koupající se lidé v Miami. Přímo mezi ně si to zamířil dvoumetrový žralok a plaval téměř u břehu. Tyto okamžiky zachytil dron. Ze záběrů je tak vidět, že někteří lidé začali plavat rychle z místa, jiní pak vůbec netušili, že mezi nimi proplouvá smrtelné nebezpečí.

     

  • 5.Žralok ukousl plavci penis

    Australanka Chantelle Doyle (35) si manžela vybrala dobře. Když na ni zaútočilo třímetrové mládě žraloka bílého, seskočil ze svého surfu a několikrát jej udeřil pěstí, dokud svou oběť žralok nepustil. Své manželce následně pomohl doplavat na pobřeží, odkud ji převezla helikoptéra do nemocnice s těžkým poraněním pravé nohy.

    „Tenhle chlapík tam dopádloval a seskočil ze svého prkna na toho žraloka a mlátil do něj, aby ji pustil, a pak jí pomohl zpátky na pláž,“ uvedl Steven Pearce, šéf místních plavčíků z města Port Macquarie na východě Austrálie, kde k incidentu došlo. 

    Video  Chantelle (35) napadl třímetrový žralok, její manžel ho zahnal pěstmi  - Reuters
    Video se připravuje ...

  • 6.Žralok kličkoval mezi plavci

    Rybáři Matty Riley a jeho kamarád Ken Roth byli u Mysu Cod v americkém Massachusetts na lovu humrů. Ve chvíli, kdy spatřili uhynulou velrybu, připluli samozřejmě blíž k ní. Jenže tam již hodoval někdo jiný.

    „Útočí přímo na loď,“ křičí jeden z vystrašených mužů na videu, které zaznamenalo setkání s vyrušeným hodovníkem. Tím nebyl nikdo jiný než obrovitý žralok bílý. A obtěžování u oběda se mu vůbec nelíbilo.

    Paryba sice "dezert v lidské podobě" nakonec nezískala, video se však z pochopitelných důvodů stalo velmi oblíbeným.

     

  • 7.Muž zachránil manželku před žralokem pěstmi

    Blízké setkání žraločího druhu zaznamenala i Češka Malvína Řezáčová. Natočila čtyřmetrového predátora, jak u Austrálie zakusuje její loď plnou dalších potápěčů. Na ten moment asi nikdo z přítomných do smrti nezapomene! 

    Video  Čelisti žraloka před očima Češky! Natočila čtyřmetrového predátora, jak zakusuje její loď  - Malvína Řezáčová pro Blesk.cz
    Video se připravuje ...

  • 8.Nerušte žraloka bílého od oběda

    Mořská bioložka Ocean Ramseyová si přítomnosti žraloků vysloveně užívá. Nijak ji proto vylekala událost, kterou uvidíte na videu.

    Když už se chtěla vrhnout ze své lodi do vody, těsně před ní se zjevil obrovský žralok. Ten otevřel tlamu, jakoby ji chtěl napadnout. Video vyvolalo vlnu reakcí. Potápěčka ale krotila vášně. Žraloka prý zná a sežrat ji rozhodně nechtěl.

    Video  Bioložka zažila nevšední setkání se žralokem.  - Instagram: Juan Oliphant
    Video se připravuje ...

  • 9.Čelisti žraloka před očima Češky!

    Přestože by se z předcházejících záběrů mohlo zdát, že podobně jako ve filmových Čelistech jsou žraloci nelítostnými monstry, realita je trochu jiná. Zatímco počet "ulovených" lidí se každoročně počítá v jednotkách, počty lidmi ulovených žraloků jdou každoročně do desítek milionů. Není tak divu, že podle studie prestižního magazínu Nature poklesl jejich počet za posledních 50 let o více než 71 procent.

    Video  Útoky žraloků na lidi zachycené kamerou  - Videohub
    Video se připravuje ...

oralni sex ( 13. června 2023 00:28 )

Ty vaše šílený reklamy mne odpuzují cokoliv číst a vidět . Hnus blesku. Už aby zdražili noviny v tisku třeba se zamyslite a začněte dělat práci pořádne deset reklam na jedno video a pro článku vyskočí 10 x reklama vás nějak kraj ..hnus ostuda

Kopyto ( 12. června 2023 19:35 )

Přesně tak, žralok opravdu člověka nenapadne jen tak z nudy, on je ve svém přirozeném prostředí a pokud se cítí ohrožen, vyrušen atd, tak se prostě chová jako žralok. Vina je na straně lidí, oni se prostě musí podřídit a uvědomit si, kdo je kde pánem.

MarekBadatel ( 9. srpna 2022 16:40 )

Další věcí je, že žralok cítí a vnímá pod vodou "pach" člověka (pot, maz z pokožky který se smývá ve vodě) a z toho dokáže vycítí opravdu hodně. Je to jedna z věcí která může hrát roli.

MarekBadatel ( 9. srpna 2022 16:39 )

Člověk vstupuje do jejich přirozeného prostředí kde oni žijí. A pokud připomíná tvarem jejich potravu nebo chaotickými pohyby a plácáním do vody připomíná zraněné nebo nemocné zvíře tak se prostě se může stát, že žralok zaútočí. To plavání/plácání ve vodě a hluk je prý může hodně dráždit, většina vodních tvorů se takto ve vodě neopohybuje a nechová tak jako člověk. Je to jako kdybyste šli po ulici a šel by tam někdo kdo by dělal chaotické nekoordinované pohyby plácal by okolo sebe a dělal by hluk. Také by Vám to přišlo nenormální a nelíbilo by se Vám to.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání