Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Krásnou sestřičku (30) napadl při potápění na Maledivách žralok. Žena si očistila rány a skočila znovu do vody!

Autor: pma - 
22. dubna 2023
19:31

Vysněná dovolená na pohádkových Maledivách se pro zdravotní sestřičku Carmen Canovas Cervellovou stala noční můrou. Během potápění na turistku zaútočil více než 200 kilový žralok a kousl ji do ramene a zad. Celý incident se podařilo zachytit na kameru, kterou měl pod vodu u sebe ženin přítel. Carmen se ale plavání se žraloky nechtěla vzdát, a tak si očistila krvavé rány a do vody se vydala znovu!

Sedmatřicetiletý mořský fotograf a freediver Ibrahim Shafeeg se společně s kamarádkou Carmen Canovas Cervellovou (30) vydal na ostrov Maledivy na jihu Asie, kde se společně chtěli potápět ve známé žraločí zátoce. 

Potápěči narazili na hejno paryb

Oba už zkušenosti s podobnými zážitky měli. Shafeeg na sociálních sítích často zveřejňuje úchvatné podmořské záběry a na TikToku, kde muže sleduje téměř 65 tisíc lidí, si říká „The Shark Guy“. Carmen se v civilním životě živí jako zdravotní sestřička, ale ani jí není potápění cizí.

Osudného dne se dvojice potápěla u ostrova Vávu. Shafeeg si ponor natáčel na kameru, aby mohl následně umístit další video na sociální sítě. Po několika minutách narazili potápěči na hejno zhruba deseti žraloků vouskatých, kteří se v oblasti běžně pohybují. Dobrodruzi společně s žraloky, kteří dosahují přes 200 kilogramů, plavali dalších několik desítek minut.

Šlo jen o lehké zranění 

Poté jedno ze zvířat z ničeho nic zaútočilo na Carmen a pokousalo ji v oblasti zad a ramen. Poraněná žena okamžitě vyplavala na hladinu, neměla ale potřebu vyhledat lékařskou pomoc. „O tom kousnutí jsme si nemysleli nic vážného, šlo jen o lehké zranění. Ránu jsme vyčistili a pokračovali v potápění na stejném místě, “ komentoval zážitek fotograf.

Žralok vouskatý má zpravidla klidnou povahu, pokud je ale vyprovokován, může zaútočit. Během loňského roku tento druh paryby napadl přes 50 osob.

Video  Žralok vouskatý napadl na Maledivách potápečku.  - Reprofoto Twitter
Video se připravuje ...

 

miasek ( 23. dubna 2023 16:34 )

Zakladni pravidlo je nedotýkat se zvířat a pozorovat zvířata z určitě vzdálenosti.. A oba dva se potapeji v takové blízkosti, ze se dotýkají zvířat. Tak to se da předvídat...

ivan rehak ( 23. dubna 2023 08:07 )

Žralok vouskatý udělá max cucáka, nemá zuby.

arbitr ( 23. dubna 2023 08:01 )

Spíše to vypadá, že jí chtěl sundat podprsenku nebo si přečíst vytetovaný nápis ?
Tento žralok skutečně neútočí - spíše se brání, kopneme-li ho či mu nechtěně ublížíme jinak?

Zobrazit celou diskusi