Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Útočník s mačetou napadl zdravotníky v českobudějovické nemocnici kvůli přítelkyni: Soud ho poslal do vazby

Aktualizováno -
19. června 2023
10:16
Autor: VaB, V. Hradská, ČTK - 
19. června 2023
05:00

Vzal mačetu a šel si to vyřídit se zdravotníky na psychiatrickém oddělení českobudějovické nemocnice. Podle informací Blesku útočil 29letý muž, který chtěl v nemocnici navštívit svou přítelkyni, což mu ale vzhledem k jejímu stavu personál neumožnil. Rozzuřený muž se rozhodl situaci vyřešit naprosto nepochopitelným způsobem a na zdravotníky zaútočil mačetou. V neděli ho soud poslal do vazby.

K útoku došlo v pátek odpoledne na chodbách psychiatrického oddělení Nemocnice České Budějovice, kde 29letý muž surově napadl tři sestřičky a jednoho sanitáře mačetou. Způsobil jim sečná zranění, postarat se o ně museli záchranáři.

Vrátil se s mačetou

Celé tragické události podle informací Blesku předcházel incident přímo na oddělení. Devětadvacetiletý muž chtěl navštívit svou známou či snad přítelkyni, která je v nemocnici hospitalizovaná.

Podle zdroje Blesku byla žena připoutána k posteli popruhy, proti tomu měl její partner protestovat. „Paní byla nebezpečná sama sobě, nešla zklidnit, proto bylo rozhodnuto o jejím fyzickém omezení (přikurtováním k posteli - pozn. red.). To se muži nelíbilo,„ prozradil zdroj Blesku. 

Personál nemocnice ho navíc zřejmě odmítl k přítelkyni pustit, ten se proto odebral pryč. Zanedlouho se ale vrátil s mačetou a nastalo peklo. Sanitáře sečnou zbraní zasáhl do hlavy, jednu ze sestřiček do ruky. Celkem zranil čtyři lidi. Všichni jsou už naštěstí v domácím léčení, poslední byl z nemocnice propuštěn v neděli.

Zadrželi ho sami

Šílence se podařilo zadržet chvíli po útoku zdravotnickému personálu společně se členy nemocniční bezpečnostní agentury. „Chtěl bych ocenit obětavost a profesionální reakci našich zaměstnanců, díky nimž se podařilo útočníkovi zabránit v pokračování útoku,“ poděkoval generální ředitel Michal Šnorek za obětavost jeho kolegů.

Kolik mu hrozí?

Kriminalisté kvůli otřesnému útoku, který v Česku nemá obdoby, sestavili speciální vyšetřovací tým. Druhý den po útoku agresora obvinili z těžkého ublížení na zdraví. Za napadení čtyř členů nemocnice mu hrozí až 12 let vězení

Soud poslal v neděli devětadvacetiletého muže do vazby. „Soud o vazbě rozhodl v neděli. Důvody byly vazba útěková a předstižná,“ řekla v pondělí ČTK mluvčí českobudějovického okresního soudu Markéta Bartizalová. Znamená to, že obviněný by se podle rozhodnutí soudu na svobodě mohl vyhýbat úkonům spojeným s trestným řízením, případně by se mohl pokusit opakovat či dokonat trestný čin. Policie zatím nesdělila motiv útočníka.

Video  Policisté zpacifikovali muže, který se zabarikádoval v nemocnici v Benešově.  - Policie ČR
Video se připravuje ...

krapotkin ( 19. června 2023 15:25 )

Co bys ještě nechtěla. Údajně máme zdravotnicví zadarmo, ale to už vládnoucí šašci nepočítají s tím, že tě každý měsíc okradou na zdravotní dani o 13% almužny, kterou někdo nazývá platem.

krapotkin ( 19. června 2023 15:21 )

Neboj se o zdravotníky. Ti ze všeho vyklouznou bez trestu, protože jsou s fízlama jedna ruka.

krapotkin ( 19. června 2023 15:19 )

Podobně se chovají i felčaři v Mostě.

krapotkin ( 19. června 2023 15:18 )

Už jsi měl podobný kvér v ruce ? Asi ne, jinak bys takhle neblábolil.

doktormediciny ( 19. června 2023 11:37 )

Ad informandum...Me opatrne sdeleni se tykalo nemocnicnich oddeleni, nikoliv zachytky. Na zechytce jsem zatim nebyl/ani jako pacient/.I kdyz jednou moc nechybelo. Spoluzak chtel hodit poldika do Labe v Hradci Kralove...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání