Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Ilegální závod na D1! Hazardující řidiči kličkovali mezi auty, na zlatou mládež si došlápli policisté

Autor: VaB - 
18. června 2023
05:00

Předjíždění, podjíždění, ohrožování a nakonec i vyhrožování. Skupinka zbohatlických pražských mladíků, nazývaných zlatá mládež, si udělala výlet sportovními auty z Prahy do Jihlavy. Kdo by čekal slušné chování na silnici, ten by se spletl. Tentokrát si na ně ale došlápla policie, která tři řidiče dopadla.

Známá skupinka z Prahy se v sobotu ráno na sociálních sítích domluvila, že společně vyrazí do Jihlavy a případně do Brna. Sešlo se několik rádoby závodníků se svými vozy a vydali se na cestu. Ta se, jak jinak, neobešla bez nebezpečného předjíždění a ohrožování ostatních řidičů.

Nebezpečná jízda začala zhruba na 20. kilometru dálnice D1 ve směru na Brno a skončila na 64., kde trojici chytla dálniční policie. Podle informací Blesku se mělo závodění účastnit asi šest řidičů, z toho tři se podařilo chytit.

Video  Ilegální závod na D1! Policisté hazardující řidiče dopadli  - Jan Bartoněk
Video se připravuje ...

„Po desáté hodině jsme na lince 158 přijali oznámení o jízdě několika vozidel po dálnici D1, kteří jezdili odstavným pruhem a nebezpečně předjížděli ostatní vozidla. Hlídka z Bernartic trojici dojela a na 64. kilometrů zastavila,“ popsala Blesku mluvčí policie Barbora Schneeweissová, podle které byla za volantem jednoho z vozů 27letá žena, zbylé dva vozy řídili dva muži ve věku 27 a 21 let.

Podle záběrů šlo o velmi nebezpečné manévry, kdy se řidiči mezi sebou různě naháněli. Podle informací Blesku měli i vysílačky, díky kterým se společně domlouvali. Policistům pak měli hazardéři vyhrožovat stíháním ze strany generální inspekce bezpečnostních sborů. Policisté jim za nebezpečnou jízdu dali blokovou pokutu.

Na místě byl i organizátor celé skupinky, který podle zjištění Blesku nevlastní ani řidičský průkaz.

Jedná se o skupinku, o jejíž nebezpečných kouscích Blesk dlouhodobě informuje. Nejčastěji provádějí ilegální závody v centru Prahy, kde ohrožují nejen řidiče, ale i chodce. Skupinka se v minulosti nestyděla svými přestupky chlubit na videích na sociálních sítích.

AHel ( 19. června 2023 09:37 )

Čtu to každý rok. Nevidím jediný důvod jim zabavit auta, řidičáky a dát pokutu. Jde o obecné ohrožení, Jednou se přede jelo přes Prahu a hned na začátku byl někdo zabit, tak se to odvolalo!!!!!! Neskutečná nemohoucnost policie, zvládnou jen vyřešit špatné parkování, otřesné!

smeagol ( 18. června 2023 22:25 )

Boze, takovi chcipacci nedodelani, nepekni, Nechapu, kdyz uz je nam EU vzorem, proc se tedy neridime i dopravnimi predpisy, ktere v civilizovanych zemich plati. Zabaveni auta na urcitou dobu by mel byt prvni krok.

Bublinaa ( 18. června 2023 18:58 )

Zabavit auta, řidičáky a tučnou pokutu. Trochu veřejnĕ prospěšných prací by taky neuškodilo....

bullshit ( 18. června 2023 18:47 )

Celkem jednoduchá pomoc - snadno se vybodují a zabavit ŘP. Pak je to už maření úředního výkonu a možná i basa
V Německu by jim zabavili i auto.

Robbertt ( 18. června 2023 18:03 )

Právě proto říkám, že tohle byl první krok policie, teď by měla udělat druhý.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání